Seznam.cz pomáhá nevidomým i těm, kteří jim pomáhají

15. listopadu 2011

V rezidenci pražského primátora se v pátek 11. listopadu děkovalo lidem, kteří pomáhají zrakově postiženým. Seznam.cz odměnil 28 nejúspěšnějších dobrovolníků veřejné sbírky Bílá pastelka, kterou sám podporoval.

V pátek 11. listopadu se v úřadu pražského primátora děkovalo. Náměstek primátora, Ivan Kabický, poděkoval těm nejlepším poskytovatelům služeb pro zrakově postižené. Seznam.cz zase odměnil dobrovolníky, kteří v  říjnové sbírce Bílá pastelka vybrali nejvíce peněz. V rámci letošní sbírky vyšlo do ulic téměř tři tisíce dobrovolných prodejců převážně ze středních škol. Za minimální příspěvek 20 Kč nabízeli originální bílou pastelku spolu s černým bločkem. Přestože počasí sbírce nepřálo a celé dopoledne propršelo, dobrovolníkům se podařilo vybrat 1 752 230 Kč. Pro nejúspěšnější dvojici z každého regionu připravil Seznam.cz společenské hry, DVD, školní potřeby i sladkosti.

Pro Seznam.cz je pomoc nevidomým a zrakově postiženým přirozenou součástí práce. V listopadu se naše dlouhodobá spolupráce s Centrem Tereza dostala do další fáze. Na základě dat a technologie serveru Mapy.cz mohou v Centru připravit speciální značkový klíč, pomocí kterého budeme na Mapy.cz moci vygenerovat tzv. haptickou mapu a zpřístupnit ji. Nevidomí a zrakově postižení tak budou mít k dispozici zjednodušené mapy libovolného místa v ČR, které budou po vytištění na speciálních tiskárnách hmatově (hapticky) čitelné. Zpřístupnění haptických map zdarma a v takovémto rozsahu je světovým unikátem a nemá jinde obdoby.


Eva

Sdílet na sítích