Kategorie Pomoc n@ netu ankety Dětský čin roku má svého vítěze

2. prosince 2011

Sedmý ročník projektu Dětský čin roku zná své vítěze. Ve čtvrtek 1. prosince odměnil Seznam.cz na Staroměstské radnici zachránce lidského života.

Před dvěma lety se Seznam.cz rozhodl ve spolupráci s projektem Dětský čin roku vytvořit další kategorii této ankety. Nazval ji „Pomoc n@ netu“ a jejím patronem se stal Mirek Vaňura, který se Seznam.cz dlouhodobě spolupracuje na projektu „Seznam se bezpečně!“. Děti z celé České republiky mohly zasílat své příběhy, v nichž pomohli ostatním prostřednictvím internetu.

Letos zvítězil třináctiletý Tomáš Jedlička, který do soutěže zaslal příběh svého kamaráda Ondry. Ten při hraní hry přes internet neváhal a zachránil život mladé dívce. Objevila se ve hře jako jedna z postav a rozesílala zprávy, že se chce zabít. I když Ondra nevěděl, zda se třeba nejedná jen o hloupý vtip, rozhodl se s postavou spojit a sebevraždu jí vymluvit. O pár měsíců později se ukázalo, že šlo o dívku, která přišla o rodiče, a čekal ji dětský domov. Kluci si kromě dárků od sponzorů odnesli také šek na 10.000 korun pro svoji školu.

Ocenění v anketě Dětský čin roku si děti převzaly celkem v sedmi kategoriích. Udělena byla i Zvláštní cena Učitelských novin za nejlépe napsaný příspěvek. Příběh o svém dobrém skutku nebo činu stejně starého kamaráda letos poslalo 541 dětí.


Eva

Sdílet na sítích