Film Seznam se bezpečně!2 míří do škol a na dětský filmový festival do Zlína

29. května 2012

Na konci března spatřil světlo světa druhý díl edukativního filmu Seznam se bezpečně!2. DVD s tímto filmem a metodickou příručkou míří do více jak 4000 škol po celé České republice. Navíc bude promítán na dětském filmovém festivalu ve Zlíně.

Ředitelé 4092 základních škol a gymnázií dostanou od společnosti Seznam.cz do rukou balíček obsahující dvě DVD s prvním a druhým dílem filmu „Seznam se bezpečně!“. Na druhém DVD najdou kromě samotného filmu také krátké scénky Divadla v Dlouhé režírované Braňo Holičkem a metodické příručky pro práci s filmem ve výuce. Doufáme, že i díky akreditaci MŠMT dostanou pedagogové do rukou kvalitní materiál, se kterým budou moci kontinuálně pracovat.

Film “Seznam se bezpečně!” je určen dětem ve věku 12–16 let, pedagogickým pracovníkům a rodičům. Poukazuje na rizika, která se skrývají na internetu a ukazují největší hrozby dnešní doby, jako je např. sociální inženýrství. V druhém díle navíc odhaluje, že děti nejsou už jen vyhlédnuté oběti, ale že znají svou cenu a samy se na internetu nabízejí. Záměrně ho odesíláme před prázdninami, neboť ve volném čase, hlavně o prázdninách, hrozí nepoučeným dětem na internetu největší nebezpečí.

Film se také dostal na dětský filmový festival ve Zlíně, kde bude jako nesoutěžní film promítán ve středu 30. 5. 2012. Promítání se zúčastní i autoři projektu.

Druhé pokračování filmu „Seznam se bezpečně!2“ do teď vidělo již 204 000 diváků, kteří zabrousili na webové stránky projektu. Mohli tak vidět například příběh 14letého Davida, který se díky rychlému zásahu otce nestal obětí sociálního inženýra, či rozhovor s 16letým Patrikem živícím se jako dětský prostitut.


Martin

Sdílet na sítích