Seznam.cz podporuje další ročník akce Bílá pastelka

17. října 2012

Seznam.cz je hlavním partnerem 13. ročníku celorepublikové sbírky Bílá pastelka. Ta probíhá dnes a výtěžek sbírky je určen na výukové programy pro nevidomé, kteří se učí žít běžným životem v podmínkách ztráty či vážného poškození zraku.

Krasty a Bílá pastelka

U příležitosti Mezinárodního dne bílé hole dnes v ulicích můžete již potřinácté potkat více než 2 500 dobrovolníků veřejné sbírky Bílá pastelka, pořádanou Sjednocenou organizací nevidomých a slabozrakých ČR. Výtěžek podpoří speciální služby pro těžce zrakově postižené.

Seznam.cz dlouhodobě spolupracuje s Centrem Tereza na zlepšování přístupnosti internetových stránek pro nevidomé či osoby s těžkým postižením zraku, proto i letos veřejnou sbírku Bílá pastelka propagujeme. Od dobrovolníků je možné na ulici v bezmála 200 městech zakoupit originální bílou pastelku symbolizující svět nevidomých. Veškeré informace jsou dostupné na stránkách Bílé pastelky.

Bílá pastelka na webovce

Seznam.cz podporuje inovace a zajímavé projekty, které boří bariéry českého internetu. Již řadu let spolupracujeme s Centrem Tereza a TyfloCentrem Brno, abychom zpřístupňovali naše služby i uživatelům s těžkou poruchou zraku. Proto jsme loni poprvé podpořili veřejnou sbírku Bílá pastelka. Na tuto sbírku letos opět bude upozorňovat pes Krasty s bílou pastelku na domovské stránce Seznamu.

Pro Seznam.cz není opravdu přístupnost stránek pro nevidomé a osoby s postižením zraku novým tématem. Již v roce 2007 informovaly Novinky.cz o tom, že Seznam svoje služby upravil pro nevidomé. Informace najdete i na stránkách Centra Tereza a na stránkách Seznamu, kde se taktéž můžete dozvědět více o upravení CAPTCHA serveru tak, aby uměl generovat i audiostopu a byl tak použitelný i pro lidi s postižením zraku.

Tomáš Novotný
Tomáš

Sdílet na sítích