Seznam.cz spojil i letos kníry s Movemberem

2. listopadu 2012

V měsíci listopadu si muži z téměř dvaceti zemí zkrášlují tvář kníry, aby podpořili charitativní projekt Movember a s tím boj s rakovinou prostaty. Seznam.cz si i letos nechává také narůst knír, jelikož je opět partnerem Movemberu.

Letošní ročník Movemberu se koná v pořadí již počtvrté v České republice a celkově podesáté celosvětově. Hlavním posláním projektu je šířit informovanost o závažnosti rakoviny prostaty, učinit z ní veřejně diskutované téma a upozornit na důležitost prevence. Právě k tomu napomáhá symbol, kterým je knír – kontroverzní prvek měnící mužskou tvář natolik, že ho nelze přehlédnout. Knír funguje nejen jako „odznak“ vyjadřující příslušnost jednotlivce k projektu, ale zároveň vybízí k diskuzi, a tím pádem i zvyšování informovanosti.

Seznam.cz Movember

Seznam.cz je již podruhé partnerem projektu. Dodává mu mediální podporu a prostor pro prezentaci. Zároveň pořádá závěrečnou party v pražském klubu SaSaZu 30. 11. 2012). Na podporu akce byla vytvořena i speciální microsita www.seznam.cz/movember. Zaměstnanci Seznamu se navíc přidají po bok všech Mo bratrů a zkrášlí svou tvář nejrůznějšími typy knírků. Kolegyně jim při tom budou oporou v roli Mo sester.

Pro letošní ročník byl navíc vytvořen i speciální banner na podporu Movemberu. Vzešel ze soutěže pro mladé kreativce Young Lions, kde ho Seznam.cz zadal soutěžícím v rámci kategorie Cyber.

Pavel Snížek
Pavel

Sdílet na sítích