Seznam.cz sbírá oblečení pro „Sociální šatníky“ humanitární organizace ADRA

16. ledna 2013

V rámci spolupráce s humanitární organizací ADRA zahájil Seznam.cz mezi svými zaměstnanci sběr oblečení pro sociální šatníky. Akce probíhá od pondělí 14. 1. do středy 23. 1. na čtyřech pobočkách společnosti Seznam.cz.

Sbírku zahájili na centrále Seznam.cz v Praze společně personální ředitelka Seznam.cz Helena Kuklíková a šéf DV ADRA ve Frýdku-Místku Michal Čančík. Sbírka proběhne kromě Prahy i v Plzni, Brně a Zlíně. Sama Helena Kuklíková přinesla do sbírky nejen oblečení, ale i peřiny a ložní prádlo, které jsou také velice potřeba. Sesbírané oblečení ze všech poboček bude na závěr akce převezeno do Frýdku-Místku, kde ho ADRA poskytne lidem v hmotné nouzi a část z něj prodá v rámci charitativní burzy. Z peněz získaných touto cestou pak ADRA dotuje provoz své pobočky.


Humanitární organizace ADRA pomáhá jak při živelných katastrofách a jiných mimořádných událostech doma i ve světě, tak při realizaci dlouhodobých rozvojových projektů jako je podpora vzdělání, zaměstnanosti, zajištění zdravotní a sociální péče. V rámci sociálních šatníků poskytuje zdarma materiální pomoc osobám bez přístřeší a v hmotné nouzi. Pro poslední jmenovanou činnost patří mezi nejžádanější pánské teplé oblečení, pánské spodní prádlo, spacáky a stany. To vše ocení lidé bez domova v současných mrazivých podmínkách dvojnásob.

Seznam.cz spolupracuje s humanitární organizací ADRA dlouhodobě. V loňském roce společně připravili i akci Mince denně


Tomáš

Sdílet na sítích