V prosinci se uživatelé Seznam.cz nejvíce zajímali o konec světa, biatlon nebo o nejmodernější boeing

9. ledna 2013

Prosinec roku 2012 byl poněkud zvláštní, alespoň co se hledání na internetu týče. Nenajdete v něm cukroví a dárky, ale konec světa či nemoc motýlích křídel. A jaká témata Čechy v závěru roku zajímala? Koukněte na Seznam skokanů českého internetu.

Celý rok jsme čekali na to, zda se vyplní dávná předpověď a 21. prosince skončí veškerá existence. Čím déle se tato událost řešila, tím více si lidé na internetu hledali slovní spojení „Konec světa 2012“, které se tak v Seznamu skokanů českého internetu umístilo na prvním místě v sekci „Praktické dotazy“. Navíc na uživatele Seznam.cz při hledání tohoto výrazu čekalo ve výsledcích malé překvapení (link). Kromě katastrofy zaujalo lidi i přistání jednoho z nejmodernějších letadel na pražském letišti. „Boeing 787 Dreamliner“ zvítězil v kategorii „Události, Kauzy“.

Velkým společenským tématem bylo i přiznání vztahu mezi Libuší Šmuclerovou a Dominikem Haškem. Oba aktéři této kauzy se také umístili v Seznamu skokanů českého internetu. Manželé Šmuclerovi v sekci „Osobnosti“ a Dominik Hašek v „Události, kauzy“.

Ačkoliv celorepublikoví skokani moc vánoční atmosférou neoplývají, ti regionální jsou jimi doslova přeplněni. Například výpis slov v Olomouckém kraji může připomínat jeden velký dopis Ježíškovi.


Novinky.cz

Na nejnavštěvovanějším zpravodajském serveru Novinky.cz se uživatelé nejvíce zajímali o příběh malé holčičky, které z tváře vylezlo malé ptačí pírko. Jedno z nejpřehrávanějších videí zase ukázalo, že přivést si z dovolené milenku nemusí být vždy ten nejlepší krok.

Sport.cz
Prosinec si každý sportovec spojuje především se zimní přestávkou a časem na rodinu. Tragicky skončila pauza pro bývalého fotbalového reprezentanta Drobného, který tragicky zemřel. Článek o této nehodě byl v prosinci na Sport.cz nejčtenějším. Mezi videi dominoval záznam o tvrdém ataku kanadského hokejisty proti Slovákovi Lužovi.

Super.cz
Kdo by si nevzpomněl na film Bony a klid. Právě o jedné z hlavních protagonistek je nejčtenější článek měsíce prosinec na Super.cz. Kdo hádal Veroniku Jeníkovou neboli Evičku Tričko, má bod. Plastická operace nemusí být vždy výhra. O tom se uživatelé přesvědčili v nejpřehrávanějším videu týkajícím se nepovedené plastiky pozadí.

Stream.cz
Také jste čekali na to, zda nastane 21. prosince konec světa? A víte, proč zrovna v toto magické datum? Pokud ne, koukněte na pořad Slavné dny a díl 21. prosinec – Den údajného konce světa. Toto video se nestalo jen nejpřehrávanějším videem v prosinci, ale i rekordmanem, když v den premiéry bylo na Stream.cz spuštěno více jak 740 000 krát.

Marek DobrýMartin PeckaMichal SedláčekJakub Šumanský
Marek, Martin, Michal a Jakub

Sdílet na sítích