Sběr šatstva pro humanitární organizaci ADRA v Seznam.cz skončil nečekaným úspěchem. Sesbíralo se 6 m3 oblečení!

5. února 2013

Seznam.cz v lednu uspořádal mezi zaměstnanci sběr oblečení pro Dobrovolnické centrum Frýdek-Místek humanitární organizace ADRA. Množství sesbíraného oblečení překonalo všechna očekávání i kapacitu zamluvené dodávky na odvoz textilu.

Osmidenní sbírka textilu probíhala kromě pražské centrály Seznam.cz i na pobočkách v Plzni, Brně a ve Zlíně. V Praze nasbírané oblečení zaplnilo celou zasedací místnost a i na dalších pobočkách byli zaměstnanci podobně aktivní.  V součtu se nashromáždilo přibližně 6 m3 s oblečením, které mj. pomůže lidem bez domova překonat zimu. Zaměstnanci se ale rozhodli přinést pro potřeby sociálně slabých nejen šaty, ale i ložní prádlo, hračky pro děti nebo sadu na výrobu sushi.

Sesbírané oblečení i ostatní věci využije humanitární organizace ADRA pro více než 250 lidí bez domova. Věci, které nebudou využity pro tyto účely, se prodají v rámci charitativní burzy, z jejíhož výnosu se hradí provoz dobrovolnického centra ve Frýdku-Místku.


Ze zodpovědného přístupu našich zaměstnanců máme obrovskou radost.  Ukázalo se totiž, že se v Seznamu ochotně pomáhá sociálně slabším, a proto budeme určitě podobné akce opakovat i v budoucnu,“ řekla Irena Zatloukalová, tisková mluvčí Seznam.cz a dodala: “Zájem zaměstnanců nás skutečně překvapil. Dokonce ani nebylo možné odvézt darované věci za pomoci vlastních sil a firemních vozů a museli jsme hledat náhradní řešení. Nakonec nám vypomohlo Letecké Muzeum Točná.”


Tomáš

Sdílet na sítích