Již potřetí podporujeme akci Český internet pomáhá

8. dubna 2013

Seznam.cz se opět zapojil do projektu Český internet pomáhá, pořádaném Kontem BARIÉRY a Bílým kruhem bezpečí.

V rámci vlastního charitativního programu „Seznam se a pomáhej“ jsme podpořili příběh desetiletého Martina z Chomutova, který pro svou (alespoň částečnou) samostatnost potřebuje elektrický vozík. Usnadnit život může Martinovi každý, kdo přispěje do sbírky Český internet pomáhá.

S charitativní internetovou sbírkou Český internet pomáhá Seznam.cz spolupracuje již potřetí. Spolu s organizátory projektu se snažíme zlepšit život těm, kteří to potřebují. Přímo na stránkách Český internet pomáhá je možné přispět konkrétním lidem s handicapem , jejichž příběhy vybralo Konto BARIÉRY a Bílý kruh bezpečí. Peníze darujete on-line a přesně víte, komu a jak pomáháte.

Letos Seznam.cz letos podporuje desetiletého Martina z Chomutova s dětskou mozkovou obrnou. Martin se pohybuje pouze na vozíku a kvůli těžké skolióze páteře navíc nosí speciální korzet. Je to ale velký bojovník, který chodí už do 3. třídy speciální školy v Chomutově. Učitelé Martina moc chválí za jeho velké pokroky, ale překážkou v dalším rozvoji mu je pohyb na těžkém mechanickém vozíku. Martin je závislý na pomoci ostatních, kteří ho musí neustále „postrkovat“. Proto by potřeboval vozík elektrický, který by ovládal jednou rukou a mohl sám rozhodnout o svém pohybu. Na koupi elektrického vozíku ale chlapcova rodina potřebuje vybrat 90 tisíc korun.

Do projektu Český internet pomáhá se může zapojit každý, kdo během následujícího týdne libovolnou částkou přispěje jednomu z nominovaných příběhů. Seznam.cz v rámci vlastního charitativního programu „Seznam se a pomáhej“ podporuje sbírku také bannerovou kampaní a na Martinův příběh dnes upozorňuje Seznam Tip. Reportáž o Martinovi najdete i na našem zpravodajském serveru Novinky.cz a sbírku Český internet pomáhá představila ředitelka Konta BARIÉRY, paní Božena Jirků, také na chatu Lidé.cz.

Společenská odpovědnost Seznam.cz
Pomáhat ostatním pro nás znamená poděkování za vlastní úspěch. Dlouhodobá strategie společenské odpovědnosti Seznam.cz je založena na spolupráci se stálými a stabilními partnery. Jsme česká firma a jedním z našich cílů je, aby i pomoc Seznam.cz zůstávala zejména v českém prostředí. Jdeme napříč regiony a usilujeme o to, aby zásah pomoci byl co největší. Podílíme se na projektech, které jsou výjimečné a neotřelé. Do firemního dobrovolnictví se aktivně zapojují i sami zaměstnanci Seznam.cz, kteří jen za první čtvrtletí letošního roku věnovali již přes 55 000 Kč na charitativní projekty podporované společností Seznam.cz.


Tomáš

Sdílet na sítích