Seznam.cz vydává úplně novou off-line aplikaci Mapy.cz

18. července 2013

Česká internetová jednička, Seznam.cz, dnes zveřejnila svoji novou mobilní aplikaci Mapy.cz pro platformy iOS a Android. Aplikace prošla zásadním redesignem a přibyla možnost stáhnout si mapové podklady přímo do paměti telefonu.

Velikost mapových podkladů celé České republiky zabere maximálně 350 MB. Po stažení map už nebude třeba zbytečně plýtvat mobilní data pro zobrazení mapy a navíc tak kdokoliv může mít mapu vždy k dispozici. A to i v místech, kam se mobilní internet ještě nedostane. Připojení si aplikace vyžádá až ve chvíli, kdy uživatelé budou chtít používat vyhledávání či plánování trasy a zobrazování informací o bodech zájmu, které jsou součástí aplikace. Kromě přidání off-line dat prošla samotná aplikace redesignem, který vedl k jejímu zjednodušení. Nově uživatelé nebudou muset nic nastavovat a na obrazovce naleznou jen minimum ovládacích prvků.

Aplikace nenabízí ovšem jen hledání v mapách, ale také velice kvalitní turistický obsah. Ten lidé najdou pod symbolem batůžku, kde je pro ně připraveno přes 5 000 zajímavostí. Najdou tam například tipy na zajímavá místa, které jsou doplněny fotografiemi, kontakty, informacemi o cenách vstupného či jejich otvírací době. Více informací o chystaných novinkách na Mapy.cz se dozvíte v tiskové zprávě na našem PR blogu. Odkazy na stažení mobilní aplikace naleznete na www.mapy.cz/aplikace.

Několik základních dat o aplikaci Mapy.cz (od jejího prvního představení v prosinci 2010):

Počet stažení:                                                                  téměř 500 000

Počet spuštění:                                                                přes 10 000 000

Nejpoužívanějším dnem na platformě Android:             neděle

Nejpoužívanějším dnem na platformě iOS:                    středa

Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:“Normální tabulka“; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:““; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:“Calibri“,“sans-serif“;}


Lukáš
Sdílet na sítích