Mapy.cz spouští rychlé uživatelské aktualizace

7. srpna 2013

Mapový server, Mapy.cz, přichází začátkem srpna s novinkou – rychlými uživatelskými aktualizacemi. Nyní sami uživatelé mohou díky jednoduchému nástroji pomoci udržovat Mapy.cz stále aktuální.

Rychlé uživatelské aktualizace nabízí komukoliv možnost pomocí jednoduchého nástroje označit a nahlásit libovolnou chybu v mapě. Kartografická redakce každé hlášení ověří a případné chyby v mapě opraví – tím se zajistí čitelnost a kartografická správnost zobrazovaných map. Z opravených prostorových dat se budou v pravidelných několikadenních intervalech automaticky generovat nové mapy. Celá akce by po zaběhnutí systému neměla trvat déle než dva pracovní dny.

„Postup nahlášení chyby je velmi jednoduchý. Stačí kliknout na tlačítko „Našli jste chybu“, chybu stručně popsat, odeslat a pak už jen vyčkat na její opravení. Chce-li nám uživatel situaci zjednodušit a opravu urychlit, může nepřesnost navíc snadno zakreslit. Kurzor myši se automaticky změní v tužku, takže kliknutím a tažením myši po mapě lze polohu chyby označit. Pokud uživatelé uvedou i svoji e-mailovou adresu, bude jim po ukončení zaslána zpráva s potvrzením o změně,“ řekl Petr Hofman, produktový manažer serveru Mapy.cz.

Více informací o hlášení chyb získáte na http://napoveda.seznam.cz/cz/mapy-nasli-jste-chybu.html.


Adam

Sdílet na sítích