V Seznam.cz jsme odstartovali projekt Pět statečných

20. září 2013

Seznam.cz již několik let spolupracuje se sbírkou Bílá pastelka. A pokud to jde, rádi pořadatele sbírky, Sjednocenou organizaci nevidomých a slabozrakých ČR, podpoříme i při dalších aktivitách.

I proto se nyní Seznam.cz zapojil do zajímavého projektu Pět statečných.

Projekt Pět statečných upozorňuje na palčivý problém zaměstnávání osob se zrakovým postižením a přistupuje k němu novým způsobem. Jeho cílem je přispět k vyšší zaměstnanosti nevidomých tím, že se sami formou stáže představí uvnitř velkých firem a dokáží, že jsou pro práci stejně kvalifikovaní jako kdokoli jiný.


Stážistka Dana (vpravo) během pracovní porady.

Seznam.cz tento týden zahájil sérii stáží a HR oddělení si vzalo pod svá křídla slabozrakou stážistku Danu. Díky kolegům z personálního si tak i Seznam.cz na vlastní kůži vyzkoušel, jak se může prolnout korporátní svět se světem osob s poruchou zraku. „Projekt mě zaujal především tím, že vybízí nevidomé k aktivitě a záleží jen na nich, jak se této příležitosti chopí. Naše stážistka Dana prokázala kus odvahy i velké odhodlání zabojovat. Za ten týden mě přesvědčila o své chuti zatnout zuby, překonat překážky a pracovat. Ráda bych proto pro Danu našla pracovní uplatnění v Seznamu,“ shrnuje týdenní stáž Helena Kuklíková, personální ředitelka Seznam.cz.

Úspěch statečných stážistů může posílit ostatní i odstranit případné obavy a předsudky zaměstnavatelů. Podle sdružení SONS se míra nezaměstnanosti nevidomých v produktivním věku pohybuje okolo 75 – 80 %.


Tomáš

Sdílet na sítích