Seznam.cz i letos podporuje sbírku Bílá pastelka

14. října 2013

Seznam.cz je hlavním partnerem 14. ročníku celorepublikové sbírky Bílá pastelka. Ta probíhá v úterý 15. 10. a výtěžek sbírky je určen na výukové programy pro nevidomé, kteří se učí žít běžným životem v podmínkách ztráty či vážného poškození zraku.

Na tuto sbírku bude letos opět upozorňovat pes Krasty s bílou pastelku na domovské stránce Seznamu.

Krasty a Bílá pastelka
Již počtrnácté budete moct v ulicích českých měst zakoupit bílé pastelky od více než 2 500 dobrovolníků veřejné sbírky Bílá pastelka, pořádané Sjednocenou organizací nevidomých a slabozrakých ČR. Výtěžek již tradičně podpoří speciální služby pro těžce zrakově postižené.

Seznam.cz dlouhodobě spolupracuje s Centrem Tereza na zlepšování přístupnosti internetových stránek pro nevidomé či osoby s těžkým postižením zraku, proto i letos veřejnou sbírku Bílá pastelka propaguje. Od dobrovolníků je možné na ulici v bezmála 200 městech zakoupit originální bílou pastelku symbolizující svět nevidomých. Veškeré informace jsou dostupné na stránkách Bílé pastelky.


                          Kompletní seznam míst naleznete po rozkliknutí.

Bílá pastelka a Pět statečných
Kromě podpory sbírky Bílá pastelka se Seznam.cz letos zapojil i do dalšího zajímavého nápadu Sjednocené organizace nevidomých a slabozrakých ČR. Přesně takový byl projekt Pět statečných. Bořil totiž bariéry a přinesl zajímavou zkušenost jak společnosti Seznam.cz, tak odvážným stážistům. Stáž zprostředkovala obohacující zážitek i našim kolegům, kteří se možná v běžném životě tak blízko s nevidomým nesetkali.


Tomáš

Sdílet na sítích