Sreality.cz přichází s novým ceníkem

10. října 2013

Co přináší realitním kancelářím?

Na začátku října 2013 zveřejnil největší realitní server Sreality.cz nový ceník, který vejde v platnost začátkem prosince tohoto roku. Na některých webových stránkách jsme zaznamenali diskuze vyjadřující se k tomuto kroku a rádi bychom některé věci uvedli na pravou míru.

Ke změně ceníku a prakticky celého systému plateb na Sreality.cz nás vedlo několik důvodů. Současný systém, kdy se musí realitní kancelář zaregistrovat registračním poplatkem, aby vůbec mohla inzerovat, považujeme za zastaralý a znevýhodňující nové hráče na trhu a kanceláře, které si podobný poplatek jednoduše nemohou dovolit. To nám potvrdilo 80 % z nich. Cílem nového chápání plateb je možnost rozložení jejich cashflow do celého roku, čímž se zbaví starého předplatného systému.

Výhodou nového systému, kromě opuštění od registračního poplatku, je zjednodušení a zrychlení zadávání inzerce, které bude samoobslužné. Nový platební model je založen na tom, že do něj může vstoupit naprosto každý a není hned na začátku omezován investicí. Zároveň zohledňuje vklady jednotlivých realitních kanceláří. Některé výpočty uvedené v diskuzích počítají s tím, že každá realitní kancelář inzeruje 365 dní v roce, a naopak nepočítá s tím, že pokud se kancelář rozhodne některý den neinzerovat, tak neplatí. To v modelu s předplatným nešlo.

Sreality.cz fungují na českém realitním trhu už od roku 2004. Od té doby do teď platil stejný ceník: roční registrace za 24 000 a 1 Kč/den a další varianty registrace např. ¼ rok. Ke zdražení dochází tedy téměř po deseti letech. Sreality.cz se od té doby staly efektivním pomocníkem realitních kanceláří i všech ostatních, kteří se snaží prodat nebo pronajmout svoji nemovitost. Důkazem dobré orientace na trhu realit může být i fakt, že 27 % nemovitostí nabídnutých přes Sreality.cz nalezne svého nového majitele do 3 měsíců a 46 % do půl roku. S tím jde ruku v ruce i efektivnost serveru. Téměř polovině realitních makléřů generují Sreality.cz až 89 % poptávek.

Rádi vám zodpovíme všechny dotazy a vysvětlíme nejasnosti, které s novým ceníkem máte.

Jan Mertl
Manažer služby Sreality.cz

Ceník naleznete v Nápovědě.

Stáhněte si Podrobný vývoj návštěvnosti realitních serverů v roce 2013

Níže uvádíme vývoj návštěvnosti (zdroj Netmonitor.cz) reálných uživatelů za měsíc od roku 2006.

Sdílet na sítích