TOP09, ANO 2011 a ČSSD. Tak by dopadly volby podle Seznam.cz Vyhledávání

23. října 2013

V pátek 25. října se otevřou po celé České republice volební místnosti kvůli předčasným parlamentním volbám. Která strana by vyhrála volby podle hledanosti Seznam.cz Vyhledávání? A který lídr byl na internetu hledán nejčastěji?

Uživatelé Seznam.cz v období 1. září až 23. října nejčastěji hledali informace o straně TOP 09. Slovo TOP 09 v rozšířené shodě (hledání obsahující více slov, kde jedno z nich je TOP 09) bylo nejhledanější na konci září, kdy strana ukázala pokračování venkovní reklamy zobrazující Karla Schwarzenberga jako agenta 009. Na druhém místě se umístilo hnutí Ano 2011. Toto politické uskupení si lidé hledali nejčastěji 7. září, kdy byl Andrej Babiš zvolen lídrem pražské kandidátky. Bronzovou příčku obsadila ČSSD s 11% hledaností.


Zdroj: Seznam.cz Vyhledávání

Podívali jsme se také na jednotlivé kraje a lídry politický stran, kteří v nich kandidují. Podle hledanosti se dařilo hlavně novým stranám či slavným osobnostem. Na prvním místě se nejčastěji objevovali kandidáti z hnutí ANO 2011 a stran Úsvit přímé demokracie nebo KSČM.

Jak se vyhledávali jednotliví krajští lídři?

                                                                             Zdroj: Seznam.cz Vyhledávání

Zpravodajský server Novinky.cz uspořádal pro své čtenáře Fantasy hru, jejímž cílem bylo uhodnout, kdo bude zvolen do poslanecké sněmovny. Celkem se do hry o jeden poslanecký plat zapojilo přes 11 000 uživatelů, kteří nejčastěji na post předsedy strany volili Bohuslava Sobotu (ČSSD), Karla Schwarzenberga (TOP 09) a Andreje Babiše (ANO 2011). Jak to dopadne, to se dozvíme už tuto sobotu, kdy startuje i speciální volební informační servis serveru Novinky.cz.

TOP 10 předsedů stran. Čísla udávají počet hráčů, kteří si ve hře fantasy.novinky.cz vybrali příslušného stranického předsedu.


Jakub

Sdílet na sítích