Inovovaný nástroj pro návrh klíčových slov

13. listopadu 2013

V rámci nástroje Návrh klíčových slov přinášíme dneškem dvě žádaná rozšíření. Pojďme si je tedy společně představit.

Řazení výsledků

V nástroji Návrh klíčových slov umíme nově řadit výsledky dle abecedy a sloupečků Hledanost a Průměrná cena. Tato data jsme schopni při současném technickém řešení a velkém počtu výsledků v rozumném čase zpracovat. Ostatní statistická data se stahují jen k aktuálním 20 výsledkům na stránce.

Řazení dle konkrétního sloupce si systém pamatuje napříč celým rozhraním. Třetím kliknutím na název sloupce se dostanete k výchozímu řazení, ve kterém zohledňujeme více faktorů včetně podobnosti.

Stahování dat do souboru

Mnohem zajímavější novinkou je možnost stáhnout výsledky Návrhu klíčových slov do souboru, který je možné otevřít v Excelu bez nutnosti importovat data. Obsahem jsou všechna nalezená slova spolu s Hledaností, rozdrobeným Trendem po jednotlivých měsících a Průměrnou cenou. Seřazení dat v souboru vždy odpovídá seřazení dat v rozhraní. Název souboru pro přehlednost obsahuje hledanou frázi a datum stažení.

Mimo jiné máte možnost stáhnout statistická data jen k vybraným slovům. Může tak jednoduše získat cenné informace k vlastním seznamům slov či převzatým sadám slov z jiného systému.

Délka generování souboru je přímo úměrná počtu nalezených výsledků nebo velikosti výběru. Je tedy potřeba, zejména u obecných dotazů, počítat se stahováním v trvání několika vteřin.

Vyzkoušejte si prosím nové funkce, budeme rádi za jakoukoliv zpětnou vazbu.

Za celý tým Skliku Tomáš Richter

Sdílet na sítích