Internetovému hledání vládly v říjnu volby a výsledky sportky

11. listopadu 2013

Na konci října proběhly v České republice volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky. I proto tento měsíc patřil v Seznamu skokanů českého internetu především tomuto tématu. Dalšími výraznými tématy byly i sportka a změna času.

Občané České republiky zřejmě již zjistili, že nejaktuálnější informace o výsledcích voleb naleznou na internetu. Vyplývá to ze Seznamu skokanů českého internetu, kde se na prvním místě v kategorii „Události, kauzy“ objevila skupina dotazů, jejichž společný jmenovatel jsou výsledky voleb – „Volby 2013 výsledky“, „ČSÚ volby 2013“, „Výsledky voleb v obcích“ apod. Zájem o volby potvrzuje i dotaz „Volební místnosti 2013“ v kategorii „Praktické dotazy“. Mezi osobnostmi se navíc objevil i Karel Janeček, jehož iniciativu Rekonstrukce státu politici nejednou v předvolebních debatách zmiňovali.

Zvýšený zájem o politiku ale nepřinesly pouze volby. Zájem uživatelů vyvolala také Kateřina Zemanová, dcera prezidenta České republiky Miloše Zemana, která se objevila na indiskrétním videu, které obletělo český internet.

Říjen ale samozřejmě není pouze měsícem voleb. Letos byl pro někoho tento měsíc zlomový především kvůli sportce. Jeden člověk totiž vyhrál rekordní sumu 126 milionů korun. V Seznamu skokanů českého internetu se tak jedním z nejvýraznějších skokanů stal dotaz „sportka aktuální výsledky“.

Objevily se ale také dotazy, které ukazují na to, že se po České republice konalo v tomto měsíci spoustu zajímavých kulturních a sportovních akcí. Mezi skokany se tak umístila například Velká pardubická, Signal festival nebo tenisový Turnaj mistryň. Lidé si navíc zjišťovali informace i o změně času.

Novinky.cz
Měsíce, v nichž se konají volby, patří na zpravodajských serverech většinou právě tomuto tématu. I proto se nejčtenějším článkem na serveru Novinky.cz stal v říjnu článek o triumfujícím Andreji Babišovi. Čtenáře ale zaujal i příběh, kdy ženu uštknul had, který byl tři měsíce naložený v alkoholu. Mezi videy nejvíce zaujalo virální video, kterým se propagoval film Carrie.

Sport.cz
Ženská krása přitahovala sportovní fanoušky vždy. V tomto měsíci je ženy přitahovaly i na sportovním serveru Sport.cz. Nejčtenějším článkem se stala zpráva o tom, že Barboru Špotákovou nafotil Jan Saudek. Mezi videy poté dominovaly záběry srbské postranní rozhodčí, která kameramana zaujala svou krásou.

Super.cz
Českému bulváru v současné době nejvíce vládnou Vyvolení a Iveta Bartošová. Mezi Vyvolenými poté čtenáře nejvíce zajímá Vladko Dobrovodský. Video, které zachytilo, jak tomuto soutěžícímu prasklo křeslo, se stalo v říjnu na serveru Super.cz tím nejsledovanějším. Nejvíce čtenářů si poté našel článek popisující vizuální proměnu Ivety Bartošové.

Marek DobrýMartin PeckaMichal SedláčekJakub Šumanský
Marek, Martin, Michal a Kuba

Sdílet na sítích