Listopad na internetu: kvalita potravin a svatomartinská husa

6. prosince 2013

Kvalita potravin začíná české uživatele internetu zajímat stále více. V listopadovém Seznamu skokanů českého internetu se to ukázalo jako výrazné téma. Velkou pozornost věnovali lidé také změnám v novém občanském zákoníku a svatomartinské huse.

Regály plné nekvalitních potravin budou možná již brzy minulostí. Lidé se stále více zajímají o to, jak zjistit, které potraviny jsou kvalitní. Překážkou není ani nutnost něco pro výrobu kvalitních potravin fyzicky vykonat. I proto se v Seznamu skokanů českého internetu objevil v kategorii „Komerční produkty“ dotaz „šunkovar“. Jde o zařízení, s jehož pomocí je možné uvařit si doma kvalitní šunku za pár korun. Krom toho se ve stejné kategorii objevil také dotaz „Tn.cz testy potravin“.

Velký zájem vzbudila nová aktivita neziskové organizace dTest, která vydala ve spolupráci s Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR brožuru, v níž shrnuje hlavní změny, které nastanou od 1. 1. 2014 se změnou občanského zákoníku. Dotaz „dTest brožura“ se stal skokanem měsíce v kategorii „Komerční produkty“.

V posledních letech stále více vzrůstá obliba svatomartinských oslav. Při tomto svátku se nezapomíná na tradici pečení svatomartinské husy, což dokazuje Seznam skokanů českého internetu. V kategorii „Praktické dotazy“ nalezneme dotaz „Svatomartinská husa“ a zároveň „Svatý Martin“, v kategorii „Ostatní“ se poté objevil dotaz „Pečená husa“.
Pozornosti uživatelů internetu neušla ani smrt legendárního českého zpěváka Pavla Bobka. Jeho jméno se objevilo nejen mezi skokany v kategorii „Osobnosti“, ale také v kategorii „Události, kauzy“.

Novinky.cz
V Tatarstánu, jedné z republik Ruské federace, se stala v listopadu letecká katastrofa, při které zemřel i syn prezidenta této země. Článek, v němž server Novinky.cz o této tragédii informoval, se stal nejčtenějším za měsíc listopad. Mezi videy poté čtenáře zaujaly záběry, na nichž ukrajinský voják velmi obratně zabránil trapasu.

Sport.cz
Česká tenisová reprezentace podruhé za sebou zvítězila v Davis Cupu. Čtenáře Sport.cz tato událost zaujala, a i proto lidé nejvíce zajímal článek o tom, jak se srbský nehrající kapitán opřel do Radka Štěpánka. Nejsledovanějším videem poté byly záběry francouzské moderátorky počasí, která prohrála sportovní sázku a musela se v televizi objevit nahá.

Super.cz

Tělo Ewy Farné čtenáře Super.cz nikdy neomrzí. Článek s fotkami této zpěvačky se tak stal v listopadu nejčtenějším. Videím poté dominovalo to, na němž se poprali dva muži Ivety Bartošové, Zdeněk Macura a Josef Rychtář.

Marek DobrýMartin PeckaMichal SedláčekJakub Šumanský
Marek, Martin, Michal a Kuba
Sdílet na sítích