Právní asistent pomůže v boji za práva spotřebitelů

19. prosince 2013

Na soud se kvůli přístupu pojišťoven k výplatě pojistného plnění obrací tisíce nespokojených spotřebitelů. Srovnávač finančních produktů Sfinance.cz se rozhodl pomoci svým klientům v boji za jejich práva…

…Od prosince nabízí ke smlouvě o dodavateli energií, povinném ručení a havarijním pojištění služby právní asistence na jeden rok zdarma.

Časopis dTest v květnu tohoto roku upozornil na praktiky pojišťoven, které ignorují nařízení Ústavního soudu a krátí zejména pojistná plnění z povinného ručení viníka dopravní nehody. Pojišťovny podle časopisu přiznávají pouze zlomkovou část nákladů na opravu nabouraného vozu, přestože Ústavní soud vyslovil, že náklady nelze na poškozeného přenášet.
 
„Nemyslím, že by nižší plnění byl nějaký cílený záměr pojišťoven poškodit klienta, ale opravdu nejde vyloučit, že se takové případy mohou stát. Sami jsme řešili několik případů, kdy se naši klienti cítili pojišťovnou poškozeni. Ve většině případů došlo k rychlé nápravě. Často jde o špatné rozhodnutí jednoho člověka v pojišťovně. Někdy je naopak v právu pojišťovna,“ uvedl Martin Špaček  z portálu Sfinance.cz.

Sfinance.cz se proto rozhodli svým klientům, kteří si uzavřou pojištění u jakékoliv pojišťovny, poskytnout na jeden rok bezplatnou právní asistenci při řešení sporů s pojišťovnami . Právní pomoci lze využít i při kontaktu s dodavateli energií – novými i stávajícími. „Takovýto krok je ojedinělý a pokud vím, obdobnou službu pro své klienty nikdo nenabízí. Reflektujeme tak časté obavy klientů z přechodu k jinému dodavateli a jejich špatnou zkušenost s podomními prodejci,“ dodal Špaček.

Služby právní asistence je možné využít pro případy, kdy je třeba například určit viníka nehody, dohodnout náhradu škody od pojišťovny, řešit neoprávněné pokuty za pozdní platby energií apod. Zákazník získá možnost telefonicky neomezeně konzultovat s právníkem AXA ASSISTANCE nesrovnalosti týkající se objednané služby.  Na právní asistenci se bude moci spolehnout v případě právního sporu a při případném mimosoudním či soudním jednání. Navíc mu budou uhrazeny právní náklady do výše 4 tisíc korun (můžete s nimi například uhradit posudky nebo soudní poplatky).

Kromě služeb právní asistence bylo portfolio srovnávače Sfinance.cz rozšířeno o nabídku životního pojištění.  Sjednání základního životního pojištění je možné již od 233 Kč měsíčně, za tuto cenu by v případě smrti pojištěného z jakékoliv příčiny bylo pozůstalým vyplaceno 500 000 korun. V rámci nabízené služby  je možné dohodnout s expertem telefonicky také individuální parametry pojistky.


Markéta

Sdílet na sítích