Rušný rok 2013 na Stream.cz přinesl 20 nových pořadů, mobilní aplikaci i Křišťálovou lupu

19. prosince 2013

Internetová televize Stream.cz zažila asi jeden ze svých nejrušnějších roků. V roce 2013 pro své diváky připravila 20 nových pořadů, které diváky bavily celkem 335 epizodami. Jan Tuna a pořad A Dost! zasáhli proti podvodným půjčkám po telefonu…

…Na konci roku navíc Stream.cz získal 3 Křišťálové lupy. 

A které epizody zajímaly diváky nejvíce podle počtu spuštění?  
Celkově největší počet spuštění měl díl „Den nejhorší letecké katastrofy v dějinách“ z cyklu Slavné dny (přes 1 milion spuštění). O tom, že Roman Vaněk umí nejen bavit, ale i pořádně šokovat není pochyb. Jeho „Peklo na talíři“ věnující se pochybným masným výrobkům se v roce 2013 umístilo na druhé pozici, když bylo spuštěno téměř 867 000 krát. Bronzovou příčku obsadil pořad „Filmové maličkosti“. Díl s pořadovým číslem 83 popisoval snímek „Saló aneb 120 dnů sodomy“, který byl spuštěn více jak 648 000 krát. Top 5 epizod roku 2013 uzavírají opět “Slavné dny” (Den zprávy o havárii UFO u Roswellu) a Šokující proměny z cyklu “Fenomén”.

image

Co se Stream.cz v roce 2013 povedlo?
Internetová televize Stream.cz v roce 2013 zaznamenala i několik zajímavých úspěchů. Jedním z nich je i navázání spolupráce s Technickou univerzitou v Liberci a Newton Technologies a.s., kteří do pořadů dodávají titulky pro neslyšící diváky. O tom, že i pořad internetové televize dokáže vyvolat důležité téma, nás přesvědčil seriál A Dost!, který po sérii reportáží týkajících se podvodných půjček po telefonu přiměl telefonní operátory odpojit všechna placená devítistovková čísla společnosti Maghera Royal. Za zmínku stojí i 2 ocenění na soutěžní přehlídce popularizace vědy SCIAP.

image

          

Křišťálový Stream.cz
Celkem třemi cenami ocenila porota a hlasující veřejnost internetovou televizi Stream.cz. Největší hvězdou ankety se stal pořad Romana Vaňka Peklo na talíři, který vyhrál hned ve dvou kategoriích – Zájmové weby a Projekt roku. Cenu si odnesl i Stream.cz jako celek, když se umístil na prvním místě v kategorii Nástroje a služby.

image

Město podvodů?, Urban Expedition, Ďáblův advokát…
Na konci roku vzniklo na Stream.cz několik pořadů, které by určitě neměly uniknout vaší pozornosti:

Ďáblův advokát: Pořad vznikající ve spolupráci s VILA ADVOKAT prozrazuje, co všichni právníci vědí, ale většinou to neříkají nahlas a nechávají si to pro své nejlepší klienty.

Město podvodů: Je Praha město podvodů? To totiž tvrdí Irský reportér Conor Woodman, který se svým štábem navštívil Prahu. Magistrát chce na tvůrce dokumentu podávat žaloby a řešit věci soudní cestou, neb tvrdí, že byl dokument fingovaný a sehraný. Pravdu se vydali odhalit Janek Rubeš společně s kamarádem. Vydávali se v centru Prahy za americké turisty a přichází na tatáž místa, co reportér Woodman, ověřit, jak je to doopravdy.

Urban Expedition: Unikátní kreativní projekt spojující současný velkoměstský životní styl s designem, architekturou, řemeslem, gurmánstvím a v neposlední řadě s cestováním a filmem. Sérií krátkých dokumentů z evropských metropolí nás provede tým publicistů, teoretiků a filmařů, kteří připravili jedinečný výběr zajímavostí ze světa toho nejlepšího designu a životního stylu.

Slušný Čech: Parodie, která se strefuje do nelépe hodnocených příspěvků v českých diskusních fórech. Komentáře plné xenofobie, ze které mrazí, čte a „slušné Čechy“ provokuje Jan Jablunka.

//


Už máte Stream.cz v mobilu?

V polovině října Stream.cz představil svoji novou podobu doplněnou i o mobilní aplikaci pro platformy iOS a Android. Tu si zatím stáhlo přes 39 000 lidí. Nedávno jsme také vydali aplikaci Pohádky. Více se o ní dozvíte na našem blogu.


Martin a Lukáš

Sdílet na sítích