Hledejte v účtu zase o něco snadněji!

9. ledna 2014

A to hned díky několika změnám. Pojďme si je představit.

Jako první jsme se podívali na zoubek krkolomnému hledání víceslovných dotazů, kdy bylo potřeba zadat frázi v přesném znění, aby byl nalezen chtěný výsledek. Dodržena tedy musela být úplnost slov i slovosled. Výsledkem pak byla přesná fráze a případná rozšíření zleva / zprava.

Nově Sklik jednotlivé části dotazu hledá jako nezávislé textové řetězce a kontroluje, zdali jsou současně obsaženy v názvu entity. Díky tomu dohledáte více výsledků na první pokus bez nutnosti pamatovat si přesné pořadí slov.

Dostanete se snadněji k nejrůznějším překlepům, tvarům v jednotném / množném čísle či variantám s jiným slovosledem. Při hledání hned několika kořenů slov v jednom dotazu tak nebudete ochuzeni o výsledky, jako tomu bylo dříve.

Související výsledky, se kterými chcete pracovat jako s jednou množinou, můžete mít nyní vyhledané mnohem rychleji a především zobrazené na jednom místě.



Příklad výsledků upraveného hledání

Na základě zpětné vazby jsme také zapracovali na úpravě minimálního počtu znaků, při kterém je Sklik schopen hledat. Namísto tří znaků si systém nyní poradí se dvěma znaky, což pomůže v nejednom případě. Třeba při hledání akronymu či vyčíslené slevy.

Nezapomněli jsme ani na Umístění, která nově indexujeme a nabízíme ve výsledcích hledání, a inzeráty, u nichž hledáme i v cílové URL adrese.

Věříme, že po těchto změnách bude hledání v účtu teprve ten pravý kamarád do nepohody. K hledání v účtu se opět brzy vrátíme.

Za celý tým Skliku Tomáš Richter

Sdílet na sítích