Prosinec na internetu: Co lidé vyhledávali nejen v době vánočních svátků

13. ledna 2014

Vánoce a silvestrovské oslavy jsou především obdobím kvalitního jídla, dárků a pohádek. V Seznamu skokanů českého internetu za měsíc prosinec proto dominovala právě tato témata. Lidé se ale zajímali i o Michaela Schumachera a Paula Walkera.

Prosincový Seznam skokanů českého internetu vyhledávače Seznam.cz připomíná soupis pochoutek, pohádek a dárků, které v minulém roce nejvíce patřily k vánočním svátkům. Pod stromečkem tak podle skokanů lidé nalezli „longboard“, což je nástroj na dynamickou jízdu ulicemi podobný skateboardu, „LEGO technic“ či kubánskou kávu. Právě tyto dotazy se totiž umístily na předních příčkách v kategorii „Komerční produkty“. Mezi pohádkami, které letos běžely v televizi, se nejvýraznějšími skokany staly „Sněžný drak“, „Duch nad zlato“ a „Tři oříšky pro popelku“. Ty se objevily v kategorii „TV pořady, filmy, seriály“. Na svátečních jídelních stolech se poté zřejmě nacházely především tradiční pochoutky, jako jsou „rybí polévka“, „bramborový salát“, „česneková pomazánka“ či ovarové koleno. Svou cestu zpět na sváteční tabuli si ale nalézá i staročeská specialita, kuba.

Přestože je prosinec především obdobím klidu a míru, nedějí se pouze příjemné události. Uživatelé Seznam.cz Vyhledávání se zajímali i o dvě nešťastné události – smrt herce Paula Walkera a nehodu na lyžích Michaela Schumachera, bývalého závodníka F1. Oba dva se objevili na prvních místech v kategorii „Osobnosti“, jejich nehody se ale dostaly i mezi skokany v kategorii „Události, kauzy“. V této kategorii se také objevila smrt prvního černošského prezidenta Jihoafrické republiky Nelsona Mandely a bombový útok v ruském Volgogradu.

Novinky.cz
Smrt Paula Walkera, amerického herce známého především ze série filmů Rychle a zběsile, zaujala pozornost čtenářů Novinky.cz. Právě článek informující o této nešťastné události se stal tím nejčtenějším za měsíc prosinec. Nejsledovanějším videem byla kombinovaná legrácka. Muž si chtěl vystřelit ze své přítelkyně, která mu to ale vrátila ve stejné míře.

Sport.cz
Michael Schumacher, legenda mezi závodníky Formule 1, měl na konci roku závažnou nehodu a dosud leží v nemocnici v umělém spánku. Čtenáře Sport.cz osud Schumachera zajímá, a proto byl článek informující o jeho nehodě nejčtenějším na tomto serveru. Mezi videy si nejvíce pozornosti čtenářů zasloužilo tristní (ne)zakončení dvou fotbalistů v zápase třetí nejvyšší finské fotbalové ligy.

Super.cz
Kult ženské krásy se proměňuje s generace na generaci. Jeden americký plastický chirurg se ale rozhodl, že půjde u svých dcer kráse trochu naproti, a proto jim věnoval důkladnou péči. Článek popisující jeho snažení se stal nejčtenějším na lifestylovém serveru Super.cz. Nejsledovanějším videem byly záběry zachycující nehodu amerického herce Paula Walkera.

Marek DobrýMartin PeckaMichal SedláčekJakub Šumanský
Marek, Martin, Michal a Kuba

Sdílet na sítích