Seznam.cz podruhé sbíral oblečení pro humanitární organizaci ADRA

22. ledna 2014

Ve spolupráci s obecně prospěšnou organizací ADRA se Seznam.cz rozhodl zopakovat sbírku textilu. Ta proběhla od 2. do 16. ledna na centrále a pěti pobočkách Seznam.cz.

Na centrále Seznam.cz dobročinnou akci společně zakončili výkonný ředitel Seznam.cz Michal Feix a výkonný ředitel neziskové organizace ADRA Michal Čančík. Sbírka proběhla kromě Prahy i v Brně, Českých Budějovicích, Olomouci, Plzni a Zlíně. Dohromady se odhadem vybralo okolo 7 kubíků oblečení. Zaměstnanci Seznam.cz přinesli  dětské, pánské a dámské oblečení, a to nové i nošené. Velká poptávka byla také po ložním prádle, kuchyňském textilu, nádobí, dekách, spacácích a teplých bundách. To vše se našlo mezi 7 kubíky vybraného textilu od zaměstnanců Seznam.cz.

(Na fotografii zleva: Michal Čančík, výkonný ředitel neziskové organizace ADRA a Michal Feix, výkonný ředitel společnosti Seznam.cz)

Textil ze sbírky je primárně určen pro pobočky dobrovolnického centra ADRA ve Frýdku-Místku a Havířově. Tato dobrovolnická centra provozují již řadu let charitativní obchody. V nich se prodává oblečení za nízké ceny. Může si je koupit kdokoliv a z výtěžku z prodeje se financují aktivity na podporu dobrovolnických programů u seniorů, zdravotně postižených, dětí, sociálně potřebných a těžce nemocných občanů.  Neprodané oděvy se pak použijí na akci nazvanou Sociální šatník, která zahrnuje pomoc jak pro lidi bez domova, tak pro osoby postižené například přírodní katastrofou.

Seznam.cz spolupracuje s humanitární organizací ADRA dlouhodobě a kromě každoroční podpory sbírky Mince denně poskytuje Adře mediální prostor při přírodních katastrofách na podporu mimořádných sbírek. O. p. s. ADRA patří k charitativním partnerům Seznam.cz, na jehož účet darovali zaměstnanci Seznam.cz v roce 2013 nejvíce peněz, a to více než 74 000 korun z benefitního systému Cafeterie. Přes 32 000 Kč pak poslali na sbírku Bílá pastelka, téměř 41 000 Kč na podporu Zdravotního klauna, 41 000 Kč na boj s rakovinou prostaty – kampaň Movember a přes 2 000 Kč na podporu akce Dětský čin roku. Za loňský rok se tedy zaměstnanci „vzdali“ 190 000 korun ve prospěch druhých.

Humanitární organizace ADRA pomáhá jak při živelných katastrofách a jiných mimořádných událostech doma i ve světě, tak při realizaci dlouhodobých rozvojových projektů, jako je podpora vzdělání, zaměstnanosti, zajištění zdravotní a sociální péče. V rámci sociálních šatníků poskytuje zdarma materiální pomoc osobám bez přístřeší a v hmotné nouzi.


Tomáš

Sdílet na sítích