Sklik nově povoluje inzerovat erotické zboží

19. února 2014

Po dvou měsících neveřejného testování, o kterém jsme vás loni informovali, jsme dnes aktualizovali pravidla pro vytváření inzerátů.

Novinkou je nyní možnost inzerovat i pro e-shopy nabízející erotické zboží. Inzerce je však určena jen pro některé kategorie. Chápeme, že nevyhovíme všem zadavatelům, kteří se o podobný typ reklamy zajímají, ale jedná se o velice citlivé téma. Výsledky plánujeme bedlivě sledovat a vyhodnocovat. Jestli vaše zboží patří do jedné z povolených sekcí, zjistíte v naší  nápovědě, kde mimo jiné najdete i kompletní pravidla pro erotickou inzerci. Reklama na erotické služby stále zůstává zakázána.

Jak tedy začít erotiku inzerovat?

Stačí si jednoduše vytvořit novou sestavu nebo kampaň, která bude obsahovat produkty těchto nově povolených kategorií. K hledání vhodných klíčových slov můžete použít nástroj pro návrh klíčových slov. V takto nově vytvořených erotických sestavách vám bude erotický inzerát schválen.

Co se změní pro stávající inzerenty?

Sklik bude nově reklamy, které spadají do těchto kategorií rozlišovat jako „Nevhodné pro děti“ (toto označení najdete v sestavě u stavu inzerátu). Pokud tedy jste svým zaměřením například eshop se spodním prádlem, který má i kategorii „Erotické prádlo„, zcela jistě budou inzeráty v této kategorii označeny jako „Nevhodné pro děti„. Je proto vhodné nemíchat v sestavě zboží erotické a klasické, neboť v některých případech může být jejich výdej omezen.

Doporučujeme tedy, založit si novou kampaň, kde budete propagovat pouze tuto jednu kategorii.

Již schválenou inzerci, která nebude splňovat tyto požadavky, budeme tolerovat do konce března 2014 a případné nesrovnalosti s jednotlivými inzerenty konzultovat.

Pokud jste svým zaměřením eshop s erotickými pomůckami a rozhodnete se nově využít naše služby, zcela jistě bude Váš eshop označen celý jako „Nevhodné pro děti„. Jsme si vědomi, že tyto změny budou vyžadovat určité zásahy v nastavení inzerce, ale věříme, že tím inzerenti nově získají lepší a volnější možnosti inzerce.

Důležitou informací je, že pokud je cílová stránka inzerovaná v Skliku ehop se zaměřením na prodej zboží souvisejícího s erotikou („sexshop„), Seznam.cz si vyhrazuje právo vyžadovat, při prvním vstupu uživatele na takovou stránku, informaci o tom, že uživatel vstupuje na stránku určenou pouze osobám starším 18 let například formou vstupní brány.

Na konec bychom chtěli připomenout, že se jedná o uvolnění pravidel pro erotickou inzerci pouze na Seznam.cz ve Vyhledávání. Je to první krok a v dalších měsících bude následovat uvolnění erotické inzerce i pro partnerský program. Zde umožníme vložení erotických inzerátů na stránky Partnerů, pokud si tedy tuto možnost Partner aktivuje. Prozatím tedy nemá smysl nahrávat do systému bannery. Tento typ reklamy se ve vyhledávání nevyskytuje.

Za celý tým Sklik.cz Zdeněk Philipp

Sdílet na sítích