Internetem v únoru nejvíce zahýbaly ZOH a anketa Český lev

11. března 2014

V únoru celý svět upínal zrak k ZOH v ruském Soči. Lidé nesledovali pouze televizní obrazovky, ale i internet. V Seznamu skokanů českého internetu byly zimní hry jednoznačně dominujícím tématem. Lidé se zajímali hlavně o sportovce a on-line přenosy.

Podle Seznamu skokanů českého internetu za měsíc únor se zdá, že ZOH zasáhly téměř do každé oblasti každodenního života. V průběhu dne lidé sledovali internetové stránky, na nichž probíhaly živé přenosy jednotlivých disciplín. Dotaz „ČT Sport online vysílání“ se umístil na prvním místě v kategorii „Praktické dotazy“ a mezi dotazy v kategorii „TV pořady“ se na jedné z předních pozic objevil dotaz „přímý přenos zahájení olympiády v Soči“. Dotaz „zahájení zimní olympiáda 2014“ se navíc dostal i do kategorie „Zábavní, kulturní, sportovní a společenské akce“. Kromě přímých přenosů z jednotlivých událostí v Soči se ale lidé velmi zajímali i o české sportovkyně. V kategorii „Osobnosti“ tak nalezneme v únoru mezi skokany hned pětici Češek – Evu Samkovou, Šárku Pančochovou, Gabrielu Soukalovou, Ester Ledeckou a Martinu Sáblíkovou.

Zájem o ZOH ale nebyl na internetu spojen pouze se sledování sportu on-line. Mnoho lidí zaujal olympijský park na Letné, kde si mohli využít nejrůznější sporty od curlingu po biatlon a zjistit, co stojí za uměním nejen našich sportovců v Soči. V Seznamu skokanů se proto umístil právě dotaz „olympijský park na Letná“ v kategorii „Zábavní, kulturní, sportovní a společenské akce“. Velký úspěch sklidilo také ošacení, v němž se naši sportovci na hrách představili. Dotaz „olympijská kolekce Alpine Pro oblečení na zimní olympiádu“ se dostalo do desítky nejvýraznějších skokanů v kategorii „Komerční produkty“.

Přestože se zdá, že uživatelé internetu v únoru nežili ničím jiným než ZOH, není tomu tak. Dalším výrazným tématem totiž byly i Čeští lvi. V Seznamu skokanů českého internetu tak nalezneme dotaz „Český lev 2014“ v kategorii „Zábavní, kulturní, sportovní a společenské akce“ a vítěz těchto cen, film Hořící keř, se umístil na prvním místě v kategorii „TV pořady, seriály, filmy“.

Novinky.cz
V létě došlo k záhadnému úmrtí manželky a dcery Petra Kramného. Lidé se stále zajímají o to, kdo byl vrahem, což potvrzuje i zájem o článek na toto téma, který byl v únoru na serveru Novinky.cz nejčtenější. Přeci jen zábavnější téma zaujalo čtenáře mezi videy. Tím nejsledovanějším byly záběry legrační kočky.

Sport.cz
Na serveru Sport.cz zcela dominovalo téma ZOH. Mezi články se stal nejčtenějším ten, který pojednával o výhře našeho národního hokejového týmu nad Lotyšskem. Mezi videy si největší zájem vysloužilo to o lyžařce Jacky Šamúnové, která se kvůli skandálu s obnaženým poprsím na ZOH nakonec nepodívala. Další zajímavosti o ZOH v Soči naleznete v naší infografice.

Super.cz
České olympioničky okouzlily svět nejen svým sportovním nadáním, ale také krásou. I proto se na serveru Super.cz největšímu zájmu těšil článek, v němž si uživatelé mohli prohlédnout Gabrielu Soukalovou v podprsence, a hned na druhém místě se umístil článek s Evou Samkovou v bikinách. Nejsledovanější video se tentokrát věnovalo síťce všité do úst, které pomohlo jedné Venezuelance zůstat štíhlou.

Stream.cz
Zájem o ZOH se projevil i na internetové televizi Stream.cz. Nejsledovanějším pořadem se stal díl pořadu Sportovní okamžiky, který se věnoval Martině Sáblíkové. Lidé se ale v únoru zajímali i o pořad Fenomén a jeho díl o internetových seznamkách.

Marek DobrýMartin PeckaMichal SedláčekJakub Šumanský
Marek, Martin, Michal a Kuba

Sdílet na sítích