Lidé.cz přináší bezpečnější seznamování

31. března 2014

Internetová seznamka Lidé.cz funguje na českém internetu již 15 let a letos prošla jednou ze svých nejvýraznějších změn.

Velké fotografie, bezpečnější seznamování, kompletně nový design a díky mobilní aplikaci i kontakt s přáteli kdykoliv a kdekoliv – to vše na Lidé.cz najdete již dnes.

image

Téměř polovina Čechů s připojením k internetu si už někdy vyzkoušela on-line seznamování. Vyplývá to z dat průzkumu realizovaného přes Seznam.cz Výzkumník. V tomto průzkumu také 6 % dotazovaných potvrdilo, že jejich internetová známost skončila svatbou. Není proto divu, že na server Lidé.cz denně přibyde 2 000 nových seznamovacích inzerátů a jeho denní návštěvnost je přes 250 000 lidí. Ale i on-line seznamování se vyvíjí. Ti, kdo hledají partnera na internetu, chtějí jednoduchý a bezpečný způsob, jak se seznámit.  

„Bezpečné seznamování je pro nás stejně jako pro naše uživatele prioritou. Nově si na Lidé.cz může každý vybrat, s kým se chce bavit. Než si s kýmkoliv začnete soukromě povídat, přijde vám žádost, kterou můžete, ale nemusíte přijmout. Před rozhodnutím se můžete podívat, kdo si s vámi chce povídat – uvidíte jeho profilovou fotografii, přibližný věk i místo jeho pobytu. Už vás nebudou obtěžovat anonymní žádosti o přátelství. Kdykoliv pak můžete další konverzaci i s jednou povoleným člověkem zakázat,“ řekla Mája Zálišová, produktová manažerka internetové seznamky Lidé.cz.

image

Jsou dva způsoby, jak se s někým na Lidé.cz nově seznámit. První způsob spočívá v jednoduchém filtrování profilů dalších lidí. Ty nově nejsou plné tabulkových informací, ale spíše připomínají příběhy vyprávěné fotografiemi každého uživatele a pomohou tak snáze najít člověka, který vás může zaujmout. Druhým způsobem je zapojení se do veřejných diskusí. Ty fungují jako povídání v reálném čase, kdy okamžitě vidíte svoje příspěvky i reakce ostatních. Kdokoliv další se může do diskuze libovolně zapojit. Nabízí se tak, že pokud vás v diskusích někdo zaujme, můžete mu poslat žádost o soukromou konverzaci. I v diskusích je samozřejmě vždy možné nahlásit nevhodný obsah a administrátoři služby Lidé.cz vše prověří.

image

Veškerá přátelství, která během let na Lidé.cz vznikla, nebudou redesignem služby nijak dotčena.  Jsou automaticky převedena, stejně jako veřejné fotografie nebo konverzace. Toto však neplatí o vzkazech v nástěnkách, privátních videích a fotografiích. Profilové informace přenášíme pouze základní. Aby měli uživatelé čas si všechen svůj soukromý obsah stáhnout a uložit někam jinam, bude původní podoba služby Lidé.cz ještě 2 měsíce po spuštění nové služby k dispozici v pasivní verzi. Nepůjde přes ni již posílat další obsah ani nic nového nahrávat, ale pomůže k zálohování soukromého obsahu.

Pro všechny uživatele je připravena e-mailová adresa novelide@seznam.cz, kam mohou psát své připomínky a nápady. Další informace naleznou v nápovědě. Pokud si chcete připomenout, co vše zahrnuje redesign služby, podívejte se do oznámení z loňského září nebo na připravenou microsite.

Přátelé všude s vámi
Lidé.cz se také nově dočkalo vlastní mobilní aplikace. Komunikace, kterou uživatelé začnou na webu, mohou pohodlně dokončit i například cestou na tramvaj. Výhodou aplikace jsou také notifikace na soukromé zprávy nebo nové žádosti o přátelství. Aplikace také pomůže k tomu, aby si každý mohl snadno doplňovat svůj profil fotografiemi z oblíbených míst. Už nyní si můžete stáhnout mobilní aplikaci pro platformu Android. Aplikace pro iOS vyjde v nejbližších dnech po spuštění služby.

image image image


Lukáš

Sdílet na sítích