Přes 47 tisíc stažení aplikace Sport.cz a více jak milion reálných uživatelů v jeden den. To byly ZOH 2014 na Seznam.cz

5. března 2014

Zimní hry v Soči měly spoustu specifik. Jedním z nich byl i enormní zájem diváků o zpravodajství přímo z místa dění. To potvrzují i statistiky serveru Sport.cz, kde například počet zobrazených stránek v den, kdy jela Martina Sáblíková…

… vzrostl oproti průměrnému dnu o 264 %.

Ačkoliv hokejisté nakonec žádnou medaili ze Soči nepřivezli, články shrnující jejich snažení v turnaji patřily na Sport.cz k nejčtenějším. Nejvíce si sportovní fanoušci četli o zápase proti Lotyšům a o utkání, kde měl národní tým narazit na naše sousedy ze Slovenska. Naopak v on-line přenosech jasně dominovala Martina Sáblíková společně s českými biatlonisty. V den, kdy naše rychlobruslařka získala na trati 5 000 metrů zlato a smíšená štafeta biatlonistů stříbro, vzrostl na Sport.cz počet reálných uživatelů o 154 % (v porovnání s průměrným dnem) a překonal hranici 1 000 000 reálných uživatelů.

Mobilní aplikace Sport.cz zaujala
Díky časovému posunu mnoho lidí nemohlo své favority sledovat v televizi nebo u počítače a muselo se spokojit se zpravodajstvím v telefonu. Mobilní aplikace Sport.cz, která byla těsně před zimními hrami aktualizována o chytré notifikace z přímých přenosů, se jim stala skvělým partnerem. Během trvání her byla na telefony s operačními systémy Android a iOS stažena více jak 47 tisíckrát. Nejčastěji si ji uživatelé spouštěli v den, kdy jela Martina Sáblíková a naše smíšená štafeta biatlonistů.

Který český sportovec byl skokanem internetu během ZOH 2014?
Jasnou vítězkou v nárůstu hledanosti během her v Soči (7. 2. – 23. 2.) je vítězka zlaté medaile v snowboardkrosu Eva Samková. Kromě informací o závodu zaujala uživatele také svoji krásou. Jedním z nejhledanějších slovních spojení bylo „Eva Samková v plavkách“. Na stříbrné pozici skončila Šárka Pančochová a třetí místo obsadila rychlobruslařka Martina Sáblíková.

Více informací naleznete v infografice.


(Pro kliknutí na infografiku se vám zobrazí její plná verze)


Zdeněk

Sdílet na sítích