Připravte si stopky a nažhavte motory. Startuje Fantasy Formule na Sport.cz

7. března 2014

Nový ročník závodů nejrychlejších automobilů na světě Formule 1 už klepe na dveře. První trénink nového ročníku startuje 14. března na okruhu v Melbourne. Pro všechny fandy rychlých kol a krásných žen na startovní linii…

…si server Sport.cz připravil novinku – Fantasy Formule.

Princip tipovací hry je velice podobný jako u ostatních Fantasy, které již na Sport.cz fungují. Každý hráč do svého týmu umístí 6 jezdců a zvolí jednu z 11 stájí. Stejně, jako například u fotbalové Fantasy, vybírá jednoho řidiče jako „kapitána“. Ten mu může přinést až dvojnásobek bodů. Konečné hodnocení pilota formule se skládá ze dvou částí: kvalifikace (umístění) a závodu (umístění, předjetí soupeře, počet odjetých kol, nejrychlejší kolo závodu, poražení stájového kolegy). Zvolená stáj zase získává body, když pilot (nebo oba piloti) dokončí závod, podle finálního umístění, nejrychlejšího kola atd. Více informací o pravidlech se dozvíte přímo na stránkách Fantasy na Sport.cz.

Oblíbenost Fantasy ligy se skrývá v jejím silném navázání na to, co se skutečně v daném sportu odehrává. Ať už některý pilot formule v reálném závodu předjede soupeře, bude mít nejrychlejší kolo nebo nedojede, vše se promítne do jeho bodování, a tím pádem i do bodování hráčova týmu. Aby se ve hře projevila i taktická schopnost jednotlivých hráčů Fantasy na Sport.cz, má každý řidič podle svých kvalit určitou finanční hodnotu. Uživatelé, kteří mají předem daný rozpočet na nákup závodníků, musí tedy i přemýšlet, koho si vyberou, aby se vešli do svého rozpočtu.


Zdeněk

Sdílet na sítích