Co hýbalo březnovým internetem? Předávání Oscarů a talentové reality show

8. dubna 2014

Internetové vyhledávání ovládla v březnu především kulturní témata. Dle Seznamu skokanů českého internetu se lidé zajímali o výsledky Oscarů či dvě aktuálně probíhající pěvecké reality show.

V březnu se událo mnoho více či méně důležitých kulturních událostí, které si získaly pozornost uživatelů internetu. Velkému zájmu se těšilo letošní předávání Oscarů. Dotaz „Oscar 2014“ se umístil na druhém místě v kategorii „Zábavní, kulturní, sportovní a společenské akce“. Mimo to se ale ve skokanech umístil i film 12 let v řetězech, který na letošním předávání cen akademie uspěl. Vedle této významné kulturní akce se ale lidé masově zajímali i o lokální pěvecké reality show. Na prvních dvou místech v kategorii „TV pořady, filmy, seriály“ se tak objevily „Hlas Česko Slovenska“ a „X Factor 2014“. Lidé si ale také dohledávají jednotlivé porotce těchto soutěží. I proto se v kategorii Osobnosti vyskytli „Sisa Sklovská“ či „Majk Spirit“.

V březnových skokanech se překvapivě příliš neprojevila situace na Krymu. „Krym“ se nachází až na pátém místě v kategorii „Události, kauzy“. Uživatelé internetu zato v souvislosti s ukrajinským konfliktem znovuobjevili známou věštkyni „Babu Vangu“. Zemřela sice již v roce 1996, její proroctví se teď ale dle některých článků na internetu začínají naplňovat. Především právě ta o situaci na Krymu a možná i o třetí světové válce v roce 2014.

Zájem uživatelů vzbudila i dvě úmrtí významných osobností českého filmu. V březnu zemřel herec Otakar Brousek a režisérka Věra Chytilová. Oba dva se umístili v rubrikách „Osobnosti“ a „Události, kauzy“.

Novinky.cz
Kauza Petra Kramného, který měl údajně zavraždit svou manželku a dítě, stále hýbe českou veřejností. I proto se stal nejčtenějším březnovým článkem na serveru Novinky.cz text o nových skutečnostech v tomto případu. Nejsledovanějším videem na tomto serveru byly velmi neobvyklé záběry útoků na dvojčata z 11. září 2011. Astronaut Frank Culbertson totiž tuto událost natočil přímo z vesmíru.

Sport.cz
Vyfotit se s Jaromírem Jágrem je snem nejednoho sportovního fanouška. Jeden Američan ovšem dokázal ulovit velmi neobvyklý snímek s českou hokejovou hvězdou přímo ze zápasu New Jersey Devils. Článek, který o tom pojednává, se stal na serveru Sport.cz nejčtenějším. Mezi videy v tomto měsíci dominovala zpívající olympijská medailistka
Gabriela Soukalová.


Super.cz

V talentové reality show Hlas Česko Slovenska se objevila dcera Vladimíra Ráže, která od mládí trpí handicapem – narodila se bez jedné ruky. Její příběh se stal nejčtenějším článkem na lifestylovém portálu Super.cz. Nejsledovanějším videem se poté staly záběry ze stejné reality show, v nichž malá holčička způsobila záchvat smíchu moderátorovi pořadu Leošovi „Leošáčkovi“ Marešovi.

Stream.cz
V roce 2011 zasáhlo Japonsko nejsilnější zemětřesení v jeho historii. Hned poté následovala obrovská vlna tsunami, s jejímiž následky se tato země vyrovnává dodnes. Pořad Slavné dny, který se této události věnuje, se stal nejsledovanějším pořadem měsíce března. Lidi ale také zaujal pořad TOP 5 s pěti velmi pikantními sporty.

Marek DobrýMartin PeckaMichal SedláčekJakub Šumanský
Marek, Martin, Michal a Kuba
Sdílet na sítích