Devátý ročník soutěže „Najdi, co neznáš“ se připravuje ke startu

3. dubna 2014

V pondělí 7. dubna začne registrace do již devátého ročníku soutěže „Najdi, co neznáš!“ společnosti Seznam.cz. Vítězný tým se může těšit na novou multimediální učebnu. Celkově se na odměny a výhry může těšit 40 týmů.

Zábavně vzdělávací hra „Najdi, co neznáš!“ je určená pro žáky druhého stupně základních škol a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií. Loni se jí zúčastnilo více jak 30 000 žáků z celkem 1 645 přihlášených tříd. Aktuální ročník prošel výraznou změnou designu, pravidel i samotného příběhu. Jediné, co zůstalo, je průvodce hrou, kterým není nikdo jiný než pes Krasty. Ten tentokrát se svým kamarádem bude pátrat po hackerovi, který napadl internet. A jak se detektiv jmenuje? O jeho jménu rozhodli samotní žáci a studenti, kteří své nápady posílali přes formulář na domovské stránce soutěže. Detektiva nakonec pojmenovali „Pepa Vyluštil“.

Samotná hra „Najdi, co neznáš!“ odstartuje 5. května a potrvá do poloviny června. Soutěžní týmy budou muset projít celkem pěti koly, v nichž pomocí indicií budou na službách Seznam.cz hledat „padoucha“ pokoušejícího se napadnout internet. Otázky pomáhal tvořit partner celé hry, společnost SCIO.CZ. A co čeká na vítěze? Multimediální učebna, zážitkový pobyt od společnosti TEP FAKTOR, předplatné časopisu BRAVO či návštěva centrály společnosti Seznam.cz. Odměněno bude prvních 40 týmů.

Více informací je k nalezení na stránkách soutěže „Najdi, co neznáš!“.

Petra Kuráková

Sdílet na sítích