Kam poletí Češi v létě na dovolenou? Vede hlavně Turecko, Řecko a Španělsko

29. dubna 2014

image

Zákazníky cestovních kanceláří, kteří jsou zvyklí kupovat zájezdy na poslední chvíli, může letošní nabídka zájezdů nemile překvapit. Oblíbené lokality, jako například Turecko, Řecko a Španělsko, velice rychle mizí ve first minute nabídkách…

…O tyto zájezdy roste zájem především na internetu.

Rok 2014 přinesl cestovním kancelářím překvapení: Obrat v myšlení českých cestujících. Velice populární nakupování last minute zájezdů, kdy lidé čekají, až cestovní kancelář vypíše zlevněná místa na poslední chvíli před odletem, letos vystřídal nákup zájezdů ještě dlouho před začátkem sezony. Tento nový trend se ukazuje, jak ve statistikách Seznam.cz Vyhledávání, kde se za první tři měsíce roku 2014 slovní spojení „first minute“ hledalo o 264 % vícekrát, než tomu bylo za stejné časové období loni, tak v samotných cestovních kancelářích.

„Zatím máme vyprodáno od 40 do 60 procent kapacit, v závislosti na dané destinaci. Úplně plno ještě nemáme nikde, ale hlavně v těch nejpopulárnějších zemích mizí místa velice rychle. Poslední větší předprodejové slevy budeme nabízet do konce dubna. Vzhledem k tomu, že zájem je v předprodeji zatím asi o čtvrtinu vyšší než loni, lze předpokládat, že last minute nabídka během června a léta bude mnohem přebranější než v loňském roce,“ řekl Jan Osúch, tiskový mluvčí cestovní kanceláře Fischer.

image

                                                                                         Zdroj: Seznam.cz Vyhledávání

Jaké nové destinace budou v létě 2014 hitem?
Jako každý rok, i letos čeští turisté objevují nové destinace, kam se chtějí vypravit. „Podle statistik Sdovolená.cz se Češi letos vydají do tradičních destinací, jako je například Řecko. O ty zájem v meziročním srovnání prakticky neklesá. Naopak lokality, kam se lidé vydají letos v hojnějším počtu než loni, jsou Spojené Arabské Emiráty a Tunis. Zajímavostí je, že poměrně dobře se daří i novinkám u cestovních kanceláří. Příkladem může být turecké letovisko Kusadasi či menší řecké ostrovy Karpathos a Lefkada,“ řekl Martin Brixí, manažer obchodního týmu Sdovolená.cz.


Honza

Sdílet na sítích