Na jakých pneumatikách budeme letos v létě jezdit?

22. dubna 2014

Datum 1. dubna pro motoristy znamená začátek léta. Je to dáno tím, že právě od tohoto data mohou své motorové „miláčky“ přezout do letních pneumatik. Pro mnoho z nich nastává období, kdy se rozhlíží po nákupu pneumatik nových…

…Čím dál více se jejich nákup přesouvá na internet a tak jsme se podívali do statistik Seznam.cz Vyhledávání, jaké značky motoristy nejvíce zajímají.

Podle statistik české internetové jedničky letos řidiči nejčastěji vyhledávají* informace o letních pneumatikách Barum (17 % všech hledání), Continental (16 %) a Michelin (12 %). Překvapením je čtvrté místo, které obsadila čínská značka NANKANG.

image

Zajímavostí je, že ačkoliv si motoristé vyhledávají informace především o výše zmíněných značkách letních gum, tak ve srovnávači cen Zboží.cz jasně dominuje značka Michelin, která s modely PILOT SUPER SPORT XL (cena od 7 029 Kč) a PILOT SPORT PS2 (cena od 6 697 Kč) obsadila první dvě příčky. Bronz získala jihokorejská společnost Kumho s typem KU39 XL (cena od 2323 Kč). „Díky internetu se i nakupování pneumatik stalo doslova vědou. Z výsledků je vidět, že ačkoliv si lidé vyhledávají informace o různých značkách, stejně se vrátí k osvědčené klasice. A podle cen řidičům ani tolik nezáleží na její výši, jako spíše na zkušenosti,“ řekl Michal Zadák, manažer serveru Sauto.cz.

Kde si řidiči nejvíce počkají na přezutí?
Podle statistik internetového katalogu firem, serveru Firmy.cz, si řidiči nejvíce počkají v Praze, kde na jeden autoservis připadá 256 registrovaných osobních automobilů. S větší frontou zájemců o výměnu zimních pneumatik musejí počítat také obyvatelé Ústeckého kraje. Ačkoliv počtem autoservisů se v celorepublikovém srovnání tento kraj řadí na pátou příčku, i zde si milovníci asfaltu počkají. Jeden servis se na Ústecku totiž průměrně postará o 235 „osobáků“.

image

* za období od 1. ledna do 14. dubna 2014


Kuba

Sdílet na sítích