Seznam.cz počtvrté podporuje akci Český internet pomáhá

8. dubna 2014

Seznam.cz se opět zapojil do projektu Český internet pomáhá, pořádaného Kontem BARIÉRY. V rámci vlastního charitativního programu „Seznam se a pomáhej“ jsme podpořili příběh devítiletého Honzy, který se narodil se svalovou dystrofií…

…Jeho nemoc se sice zhoršuje, ale Honza se nevzdává. Proto nás jeho příběh oslovil.

Do projektu Český internet pomáhá se může zapojit každý, kdo během tohoto týdne libovolnou částkou přispěje jednomu z nominovaných příběhů. Seznam.cz v rámci vlastního charitativního programu „Seznam se a pomáhej“ podporuje sbírku také bannerovou kampaní a Seznam Tipem. Reportáž o Honzíkovi najdete i na našem zpravodajském serveru Novinky.cz.

Honza je devítiletý kluk. Rád tráví volný čas hraním her na počítači, pouštěním dokumentů, filmů, miluje společnost a návštěvy. Nejvíc ho zajímají věci ze života, z přírody, vesmíru, prohlíží si encyklopedie… Honza má však zákeřné vrozené onemocnění – svalovou dystrofii.

V posledních dvou letech se jeho zdravotní stav velmi zhoršil. O Vánocích 2012 přestal chodit a od té doby se pohybuje pouze na vozíku. Honza si uvědomuje, že je jiný než ostatní, obzvlášť když je venku s dětmi, a občas se za svou nemoc stydí. Celá rodina se snaží přispět svým dílem k pocitu, že si Honza život užívá stejně jako ostatní rodiny se zdravými dětmi. Nemoc Honzíka momentálně velmi omezuje, nemá moc sil a potřebuje stálou péči a pomoc s mnoha činnostmi – s hygienou, převlékáním nebo přemisťováním. Naštěstí se ještě sám zvládá najíst, ovládá počítač, v lehu nebo opřený o pytel si ještě na zemi zvládne chvíli hrát.

S vývojem Honzovy nemoci bude rodina brzy potřebovat mechanický vozík, který je lehký a snadno ovladatelný, s hlavovou a zádovou opěrkou, terapeutickým stolečkem a sedací podložkou. Vozík a příslušenství, které by Honza potřeboval, však stojí 100 tisíc Kč. Pomůžete mu spolu s námi?


Tomáš

Sdílet na sítích