Duben na českém internetu ovládly Velikonoce a Iveta Bartošová

7. května 2014

V dubnu slavili lidé v České republice jeden ze dvou největších křesťanských svátků, Velikonoce, což se výrazně projevilo v Seznamu skokanů českého internetu. Stranou zájmu ale nezůstala ani smrt zpěvačky Ivety Bartošové.

Velikonoční svátky letos připadly na 21. dubna. I proto v dubnu výrazně vzrostly dotazy s nimi spojené. Letos lidé hledali především recepty na velikonoční pokrmy. Nejvýrazněji byl v Seznamu skokanů českého internetu zastoupen mazanec. Uživatelé Seznam.cz Vyhledávání totiž pátrali po tom nejlepším receptu, jak ho upéct. V kategorii „Ostatní“ se tak na druhém místě umístil „velikonoční mazanec Kluci v akci“, na sedmém místě poté skončil dotaz „recepty Ládi Hrušky mazanec“. Krom této tradiční pochoutky se ale mezi skokany v kategorii „Praktické dotazy“ objevily i dotazy „velikonoční nádivka“, „velikonoční pomazánka“ či „velikonoční beránek recept hrníčkový“. Kromě tradičních pokrmů jsou ale s Velikonoci spojené i jiné tradice, jako je například „pletení pomlázky“, které se taktéž umístilo v totožné kategorii.

K Velikonocům patří i speciální televizní program. O tom, že mají lidé o svátcích o televizi zájem, svědčí první místo v Seznamu skokanů českého internetu v kategorii „Ostatní“, které obsadil dotaz „www decko cz Velikonoce“. V kategorii „TV pořady, filmy, seriály“ se poté umístila „Šíleně smutná princezna“, která běžela na obrazovkách v neděli před Velikonočním pondělím. Mezi skokany se objevila také pohádka Tři oříšky pro Popelku, která běžela na Velikonoce poprvé s reálnými barvami a lepší ostrostí.

Na samém konci dubna ovládlo česká média úmrtí zpěvačky Ivety Bartošové. Tato kauza se proto dostala i do Seznamu skokanů českého internetu. Najdeme ji na prvním místě v kategoriích „Události, kauzy“ a „Osobnosti“. Dotazy směřovaly nejen na Ivetu Bartošovou, ale také na její životní partnery – Petra Sepéšiho a Josefa Rychtáře. Stranou zájmu nezůstal ani zpěvaččin syn, Artur Štaidl, u něhož nejvíce dotazů směřovalo k datu narození.

Novinky.cz
Tématem číslo jedna se na zpravodajském serveru Novinky.cz stala v dubnu smrt Ivety Bartošové. Článek o jejím úmrtí byl v dubnu na tomto serveru nejen nejčtenější. Video, které článek obsahovalo, bylo zároveň nejsledovanější.

image

Sport.cz
V dubnu se konal daviscupový zápas mezi ČR a Japonskem. Jeho průběh velmi zaujal sportovní fanoušky. Dokazuje to fakt, že se článek reportující o zápasu v Tokiu, stal tím nejčtenějším na stránkách sportovního serveru Sport.cz. Mezi videy si pozornost čtenářů nejvíce vysloužily záběry roztleskávaček z Magnitogorsku.

image

Super.cz
Iveta Bartošová se stala nejvýraznějším tématem nejen na serveru Novinky.cz, ale také na Super.cz. Největší pozornosti se v dubnu dostalo článku, který zachytil údajně poslední úsměv této zpěvačky. Nejsledovanějším videem poté byly záběry z poslední přítomnost zpěvačky ve VIP zprávách

image

Stream.cz
Videem s nejvyšším počtem spuštění se na internetové televizi Stream.cz stal v dubnu díl pořadu TOP 5, který představil pětici žen, které to někdy v historii přehnaly s alkoholem. Na dalších místech se objevil nový pořad Romana Vaňka Jídlo, s. r. o., který nabízí vhled do výroby jídla.

image

Kupi.cz
Velikonoce a blížící se léto se velmi výrazně projevily i mezi pěti nejvýraznějšími skokany na serveru Kupi.cz. Na prvních místech se objevily „vanilkový lusk“ či „beránek“. Lidé už se ale také připravují na letní pohodu plnou slunečných dní a venkovního grilování.

image

Marek DobrýMartin PeckaMichal SedláčekJakub Šumanský
Marek, Martin, Michal a Kuba

Sdílet na sítích