Strach z povodní, přípravy na maturitu a sport, takový byl internetový květen

9. června 2014

V květnu postihly Českou republiku několikrát vydatné deště a bouřky. Probíhaly ale i významné sportovní akce, které měly vliv na dění v zemi. V Seznamu skokanů českého internetu se proto objevilo nejvíce dotazů na stavy povodí řek, hokej či pražský maraton.

V polovině května začaly velmi vydatné deště na území Moravy. V důsledku toho se zvedly především hladiny řek Odra a Labe. Druhá vlna silných dešťů poté přišla koncem měsíce na území Čech. Uživatelé se tak v květnu obávali povodní a zjišťovali si informace na internetu. V kategorii „Události, kauzy“ se proto vyskytují dotazy jako „povodí Odry“, „povodí Labe“ či „povodňové mapy“, v kategorii „Komerční firmy“ se na prvním místě umístil dotaz „Povodí Moravy, s. p.“.

Pátý měsíc v roce tentokrát patřil i několika významným sportovním událostem. Konalo se hokejové mistrovství světa, pražský maraton a několik velkých rallye. Všechny tyto akce se velmi výrazně zapsaly do Seznamu skokanů českého internetu. V souvislosti s pražským maratonem se lidé zajímali nejen o samotnou akci, která se objevila v kategorii „Zábavní, kulturní, sportovní a společenské akce“, ale hledali si také dopravní omezení spojená s touto sportovní událostí. Dotaz „pražský maraton 11. 5. 2014 dopravní omezení“ se objevil na pátém místě v kategorii „Praktické dotazy“. Hokejové mistrovství světa se stalo nejvýraznějším skokanem v kategorii „Zábavní, kulturní, sportovní a společenské akce“. Ve stejné kategorii navíc najdeme i dva velké rallye závody – „Rallye Český Krumlov“ a Rallye Šumava.

Internetovým vyhledáváním ale v květnu pohnuly také státní maturity. Vidět je to především na kategorii „Praktické dotazy“, kde nalezneme dotazy jako „maturita z matematiky 2014 řešení“ či „didaktický test český jazyk“.

Novinky.cz
Dozvuky sebevraždy Ivety Bartošové jsou na českých zpravodajských serverech stále patrné. Na serveru Novinky.cz se hned čtyři nejčtenější články věnují právě tomuto tématu. Lidé se zajímají nejen o osud Josefa Rychtáře, ale také o reakce zpěvaččiných příbuzných. Nejsledovanějším videem měsíce května se staly záběry zachycující hrdinnou kočku, která zachránila malého chlapce před zlým psem.

image

Sport.cz
Přestože bylo v květnu letos až ke třiceti stupňům, hrálo se právě v tomto měsíci mistrovství světa v hokeji. Česká republika se dostala až do semifinále, ač nakonec skončila až na čtvrtém místě. Přesto to byla právě tato akce, o které si sportovní fanoušci četli na serveru Sport.cz zdaleka nejvíce. Zaujal je nejen článek o čtvrtfinálovém zápase proti USA, ale také zprávy o konci kariéry Jaromíra Jágra. Mezi videy tentokrát dominovaly smutné záběry na brutální faul během fotbalového zápasu, v jehož důsledku zemřel faulovaný hráč.

image

Super.cz
Britská princezna Kate má mnoho obdivovatelů i v České republice. Svědčí o tom fakt, že jakmile se na serveru Super.cz objevily záběry, na nichž jí vítr odhalil pozadí, stal se článek automaticky nejčtenějším. Nejsledovanější video se tentokrát věnuje vzpomínce na Ivetu Bartošovou v pražské Uhřiněvsi.

image

Stream.cz
Ivan Jonák byl propuštěn z vězení, a tak Kazma ve své One Man Show neváhal a pozval si ho, aby se zeptal na pár detailů k Discolandu. Toto video se stalo nejsledovanějším na internetové televizi Stream.cz. Na druhém místě se umístil díl pořadu Fenomén, který se věnuje milencům a milenkám.

image

Kupi.cz
S blížícím se létem se lidé začali porozhlížet, kolik stojí bazén. Právě tento produkt se totiž stal nejvýraznějším skokanem měsíce května na serveru Kupi.cz. Na druhém místě se projevila aktuální sezona chřestu, následovaná melouny.

image

imageimageimageimage

Martin   Kuba   Marek   Michal

Sdílet na sítích