V srpnu hledali lidé na internetu Mount Everest a kyblíkovou výzvu

11. září 2014

image

Poslední prázdninový měsíc na největším českém vyhledávači ovlivnila videa, v nichž se celebrity po celém světě polévali ledovou vodou. Do popředí zájmu se podle Seznamu skokanů českého internetu dostal i Mount Everest. Ukázalo se, že české modelky nemají tušení, kde nejvyšší hora světa leží.  Přestože obvykle patří srpen k těm klidnějším měsícům v roce, letos tomu tak bezesporu nebylo. Na základě Seznamu skokanů českého internetu lze vysledovat hned několik velmi výrazných témat, která hýbala českým internetem. Nejvýrazněji promluvila do internetového hledání kyblíková výzva, známá pod anglickým označením ice bucket challenge. Více či méně známí lidé se po celém světě natáčeli při tom, jak si vylévají na hlavu kýbl s ledovou vodou, aby tak upozornili na amyotrofickou laterální sklerózu, závažnou chorobu, na níž současná medicína nezná lék. Mezi skokany nalezneme v kategoriích „Události, kauzy“ a „Ostatní“ dotazy „polévání se ledovou vodou“, „ice bucket challenge“ či „ALS“.

Kyblíková výzva nebyla ale rozhodně jediná virální akce srpna. Velký poprask způsobil i díl pořadu Test národa na Stream.cz, v němž se moderátor Ondřej Šimáček ptal známých českých modelek na jednoduchou otázku – kde leží Mount Everest. K překvapení mnohých nedostal správnou odpověď ani jednou. Soudě dle Seznamu skokanů českého internetu ale zřejmě není tato geografická znalost příliš obvyklá. Po odvysílání pořadu totiž několikrát vzrostla hledanost dotazu „kde leží Mount Everest?“.

Ve vyhledávání na internetu se v minulém měsíci projevilo také úmrtí Robina Williamse. Lidé si především ujasňovali, který z Williamsů ve skutečnosti zemřel. Tvrdit to lze na základě toho, že se v kategorii „Osobnosti“ umístil nejen „Robin Williams“, ale také „Robbie Williams“, známý britský zpěvák.

Novinky.cz

Nešťastné úmrtí oblíbené reportérky České televize Jany Sotonové při dopravní nehodě se stalo v srpnu na zpravodajském serveru Novinky.cz tématem, které zaujalo čtenáře nejvíce. Mezi videy se stalo nejsledovanějším to, v němž se odehrává poprava amerického novináře.

image

Sport.cz

Sportovním událostí číslo jedna se stal v srpnu souboj Petra Čecha o post brankářské jedničky v Chelsea. Přestože ho nakonec prohrál, články pojednávající o vývoji v této kauze byly v minulém měsíci nejčtenější. Nejzajímavějším videem se pro čtenáře sportovního severu Sport.cz nakonec staly záběry brutálního faulu v rumunské fotbalové lize.

image

Super.cz

Jen málokterá filmová série má v České republice větší ohlas než Slunce, seno… Jedna z hlavních hvězd těchto filmů, Blažena, samozřejmě také stárne. Server Super.cz ukázal, jak dnes vypadá. Článek se stal na tomto serveru jednoznačně nejčtenějším. Nejsledovanějším videem je to, v němž ice bucket challenge provádí herečka Kateřina Herčíková v průhledných šatech.

image

Stream.cz

Uživatelé internetu se v posledních měsících ve zvýšené míře zajímají o letecké katastrofy, a to především v souvislosti s pády několika letadel v nedávné době. Zřejmě i proto diváky Stream.cz v srpnu nejvíce zaujal pořad Slavné dny, který se v jednom ze svých dílů věnoval tragédii na leteckém dni v Ramsteinu. Velký zájem ale vzbudily i Virály týdne, které se věnovaly kyblíkovým výzvám.

image

Kupi.cz

Srpen již tradičně patří přípravám na nový školní rok. Na serveru Kupi.cz proto mezi skokany najdeme především školní pomůcky. Nejvýraznějšími skokany se staly sešity, bačkory a školní batohy.

image

imageimageimageimage

Marek, Martin, Michal, Kuba

Sdílet na sítích