Seznam.cz zakončil rok 2014 dobrými skutky, ke společenské odpovědnosti se bude hlásit i napřesrok

29. prosince 2014

image

Přes 66 tisíc korun darovali zaměstnanci společnosti Seznam.cz na dobročinné účely jen v posledních dvou měsících roku 2014. Myslelo se na ty méně šťastné a odměny se dočkali i malí hrdinové, kteří si za své počínání zaslouží obdiv.

V závěru roku obdaroval Seznam.cz hned několik svých stálých charitativních partnerů. Kromě silné mediální podpory a uživatelského zázemí, které partnerským projektům dlouhodobě poskytuje, přiložili ruku k dobročinnému dílu i jeho zaměstnanci. Solidárně nechali rašit své kníry na podporu kampaně Movember, jejímž cílem je změnit tvář mužského zdraví, a vybrali mezi sebou 15 141 Kč.

Ve spolupráci se Zdravotním klaunem zorganizovali každoroční interní sbírku spojenou s nákupem papírových ozdob, jež prvních sedmnáct prosincových dní zdobily vánoční stromek na recepci pražské a brněnské pobočky. Ozdoby a přání doputovaly za nemocnými dětmi ve zdravotních zařízeních po celé republice, aby v posledním prosincovém týdnu při klauniádách rozveselily děti, které svátky nemohly trávit mimo nemocnice. Zaměstnanci společnosti Seznam.cz klauniády podpořili výtěžkem ze sbírky v hodnotě 9 868 Kč.

Jedničce tuzemského internetu nejsou lhostejné ani výsledky alarmujících statistik, podle nichž patří Česko dlouhodobě k evropským zemím s nejvyšším počtem dětí vyrůstajících mimo rodinu. Ve druhé polovině roku 2014 proto spojil Seznam.cz síly s Nadací Terezy Maxové dětem, která se už osmnáct let věnuje celostátní, efektivní a profesionální pomoci opuštěným a ohroženým dětem. Jejich prvním společným počinem byla charitativní snídaně na pobočkách v Praze, Brně, Ostravě a Žďáru nad Sázavou a 41 113 korun, jež díky ní vytáhli zaměstnanci z peněženek, potěšilo azylový dům v Oseku. Ten peníze věnoval na nákup nábytku pro děti.

Hrdým partnerem byl Seznam.cz i jubilejnímu desátému ročníku Dětského činu roku, který oceňuje malé hrdiny za jejich statečnost. V kategorii „Pomoc n@ netu“ odměnil třináctileté Libora Ortbauera a Lukáše Pauluse. Ti na základě instruktážního videa, které zhlédli ve škole, zachránili topícího se kamaráda.

V podpoře dobročinnosti plánuje Seznam.cz pokračovat i v roce 2015. Svému předsevzetí dostojí už 1. ledna, kdy svou službu Seznam Tip vyhradí v plném rozsahu Nadaci Terezy Maxové dětem. Protože „jak na Nový rok, tak po celý rok“.


Eva

Sdílet na sítích