Prosinec plný dobrých zpráv: vyhledávání na Seznam.cz ovládly v posledním měsíci 2014 Vánoce a pohádky.

20. ledna 2015

Jak pěkně složit ubrousky na štědrovečerní tabuli? Tipy na originální vánoční přání? Jak připravit rybí polévku a bramborový salát jako od babičky? Kde výhodně nakoupit v povánočních slevách? V prosinci se do popředí zájmu dostala sezónní témata úzce spjatá s vánočními svátky, a ovládla tak pravidelný Seznam skokanů českého internetu – poslední v roce 2014.

Navíc kdo by si dokázal představit Vánoce bez pohádek? Asi málokdo, protože mezi top 10 skokany v sekci TV pořady, filmy, seriály je hned sedm pohádek, přičemž nejvíc si diváci zjišťovali o titulu Princezna a písař. Z nepohádkového světa zaujal poslední díl seriálu Svatby v Benátkách.

Jednou z mála vrásek na vánoční idyle byla nepřízeň počasí a s ní spojená dopravní kalamita na začátku prosince. Zpoždění vlaků se díky tomu probojovalo do čela skokanů v sekci Události a kauzy a České dráhy se umístily na špici vyhledávání komerčních firem.

Jinak ale Češi mají zimu a zimní sporty rádi a poslední dobou se vzhlédli v biatlonu! Aby ne, když čeští biatlonisté slaví takové úspěchy. V rámci zábavních, kulturních, sportovních a společenských akcí se heslo „biatlon online“ umístilo na prvním místě. Táhly také skoky na lyžích v podobě Turné čtyř můstků, kde jsme fandili českému želízku v ohni, Romanu Koudelkovi. A zájem budily i výsledky tradiční ankety pěvecké popularity Zlatý slavík.

Novinky.cz
Úmrtí nejznámějšího českého kutila Přemka Podlahy rezonovalo u čtenářů zpravodajského serveru Novinky.cz. Jeho nekrolog se stal nejčtenějším prosincovým článkem. Zaujala také provokativní reklama českého mobilního operátora, která vyvolala stížnosti Poláků, do nichž se navážela. Video v článku o této kauze bylo v posledním měsíci roku 2014 nejsledovanějším.

Sport.cz
Drama v anglickém Ligovém poháru, kdy gólman Petr Čech při snaze vyboxovat míč před dotírajícím soupeřem hlavou poslal k zemi i spoluhráče Kurta Zoumu, přitáhlo největší pozornost čtenářů Sport.cz. Nejsledovanější sportovní video naopak mapuje zákroky na dalšího slavného českého sportovce, Jaromíra Jágra.

Super.cz
Trápení slavných vyvolává na Super.cz vždycky velký rozruch. Proto není překvapením, že tématem prosincového nejčtenějšího článku je pokus o sebevraždu herce Martina Preisse. Nejsledovanější video hraje na lehce erotickou notu, jelikož v něm Tereza Kostková pobíhá v ukázce ze seriálu Vinaři bez podprsenky.

Stream.cz
Do nejpřehrávanějších pořadů internetové televize Stream v prosinci proniklo i vydání pořadu Virály týdne s názvem „Jak co nejrychleji oškrábat namrzlá okna v autě?“, když obsadilo druhou příčku. Tradičně zvítězily Slavné dny se svou epizodou o dni, kdy v Číně začala stavba přehrady Tři soutěsky a třetí místo patří oblíbenému seriálu Kancelář Blaník s dílem První máma (1).

Kupi.cz
Vánocemi bylo prodchnuto i prosincové vyhledávání slev na Kupi.cz. Pragmaticky nejvíc povyskočilo pátrání po dálniční známce na rok 2015, dalšími skokany jsou typické vánoční produkty, které nesmí chybět na štědrovečerním stole, a sice kapr a vánočka.

image  image  image
Michal Martin Kuba a Klára

Sdílet na sítích