Nejnovější aktualizace Seznam.cz Prohlížeče přináší Lupu, Drag and drop a další novinky

Od spuštění Seznam.cz Prohlížeče uplynuly více jak dva měsíce. Po několika dílčích důležitých updatech teď přichází s první velkou aktualizací, která lidem nabídne řadu nových funkcí usnadňujících práci a pohyb v samotném prohlížeči.

V nové verzi prohlížeče nesoucí označení 1.1.0 jsme si dali za cíl především zpříjemnit uživatelský zážitek. I proto jsme jako jednu z první věcí přidali novou funkci tzv. Lupu, o kterou si naši uživatelé v připomínkách a názorech k prohlížeči psali nejčastěji. Díky Lupě si můžete nastavit nejen zvětšení stránky, ale i ovládacích prvků prohlížeče. Prohlížeč si zapamatuje, jaké stránky si přeje uživatel mít zvětšené a při příští návštěvě již není potřeba znovu přiblížení nastavovat. Aktualizaci si nikdo nemusí složitě shánět. Její stažení i instalace proběhne automaticky na pozadí,“ řekl Lukáš Kovač, produktový manažer Seznam.cz Prohlížeče.

image

Obrázek ve větším rozlišení ke stažení zde.


Jaké další novinky přináší aktualizace?

Autocomplete: Automatické doplňování adresního řádku během zadávání URL adresy.

image

Obrázek ve větším rozlišení ke stažení zde.

Drag and drop: Podpora pro jednoduché přetahování myší mezi záložkami, oblíbenými či rychlou volbou.

Rychlé náhledy odkazů: Při najetí kurzorem myši na jakýkoliv odkaz na stránce lze vidět v patičce prohlížeče náhled URL adresy, kam odkaz vede.

image

Obrázek ve větším rozlišení ke stažení zde.

Za zmínku stojí i podpora pro více monitorů nebo zrychlení prohlížeče při jeho spuštění a práci s oblíbenými záložkami (zatím jen pro Windows).

Práce na Seznam.cz Prohlížeči nejsou rozhodně u konce. Stále chceme zlepšovat nejen uživatelské rozhraní, ale i celkovou bezpečnost. Podle našich statistik celkem 10 % všech přístupů na naši domovskou stránku je přes prohlížeče, které už nejsou svými výrobci podporovány, a tedy mohou být snadným terčem útočníků. Tomu chceme zabránit. Chceme, aby pro lidi s neaktuálním softwarem byl Seznam.cz Prohlížeč adekvátní náhradou,“ doplnil Kovač.

Irena

image
Sdílet na sítích