Zatmění Slunce a posun času. V březnu jsme si na internetu zjišťovali víc o astronomických jevech

15. dubna 2015

Letos v březnu rozhodně neplatilo rčení „za kamna vlezem“. Už jenom proto, že byste propásli zatmění Slunce, které nebude mít obdoby dalších jedenáct let, i americký konvoj projíždějící Českem. Ti, co přeci jen zůstali v pohodlí domova, určitě dospávali změnu času a krátili si dlouhou chvíli sledováním a hledáním informací o České Miss, Výměně manželek nebo Mistrovství světa v biatlonu. To jsou jen namátkou témata, která dominovala březnovému pravidelnému Seznamu skokanů českého internetu.

Březen tradičně patří také ženám. Připomněli jsme si Mezinárodní den žen, jehož oslavu máme často spojenou s minulým režimem, nicméně (nebo možná právě proto) pořád zapomínáme, na které datum tento svátek připadá. Naopak oslava ženské krásy v podobě soutěží Miss je spjata především s porevoluční érou. Letošní ročník přitáhl ještě více pozornosti, jelikož byl první bez Michaely Maláčové, která soutěž prodala novým majitelům. Je nasnadě, že vítězka Nikol Švantnerová patřila v uplynulém měsíci mezi nejvyhledávanější osobnosti.

I když zimní sezóna právě skončila, biatlon se pomalu ale jistě stává českým národním sportem, o čemž svědčí i jeho pravidelná účast v našem žebříčku. V březnu se biatlonová tematika probojovala rovnou do tří kategorií – mistrovství světa, ze kterého si naši reprezentanti odvezli čtyři medaile, získalo stříbrnou příčku v sekci „Zábavní, kulturní, sportovní a společenské akce“, Chanty-Mansijsk jakožto dějiště závěrečného závodu Světového poháru bodovalo v kategorii „Ostatní“ a „Komerční produkty“ jasně ovládla Biatlonová hra.

Různorodý je pohled na březnové „Události a kauzy“, jež slouží jako barometr toho, čím žijeme. Do čela se dostalo onemocnění ALS bývalého premiéra Stanislava Grosse, ale na předních příčkách figuruje i smrt producenta Petra Kovarčíka či průjezd kolony americké armády.

Novinky.cz

Zpravodajským tématem číslo jedna byl v březnu pád airbusu ve francouzských Alpách. I proto překvapí, že nejčtenějším na Novinky.cz se nakonec stal článek z úplně jiného soudku, a sice konfrontace prezidenta Miloše Zemana, který se odmítl setkat s dívkami propuštěnými po dvou letech od jejich únosu v Pákistánu. Nejsledovanější video zobrazuje zloděje, který se pokouší vykrást auto, ale místo toho se sám odrovná. Aneb konkrétní ztvárnění okřídleného kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá.  

image

Sport.cz

Žádný sportovní výsledek, ale změna vzhledu naší nejúspěšnější a nejpohlednější biatlonistky. Nejčtenější článek na Sport.cz mapuje proměnu Gabriely Soukalové z blond na zrzavo. Nejsledovanější video je naopak o dost drsnější. Zachycuje českého brankáře Alexandra Saláka působícího v Magnitogorsku, který ve vypjatém zápase neudržel nervy na uzdě a soupeřova útočníka začal mlátit vyrážečkou do hlavy, za což si vysloužil jednozápasovou stopku.

image

Super.cz

Nemoc ASL Stanislava Grosse nejvíc zaujala i čtenáře Super.cz. Kvůli pokročilému stádiu tohoto závažného onemocnění se bývalý premiér nemohl zúčastnit premiéry muzikálu Přízrak Londýna, ve kterém účinkují obě jeho dcery. V nejsledovanějším videu se diváci bavili nad pohotovou reakcí Ivy Pazderkové, kterou při moderování evidentně nerozhodí ani obnažený penis.

image

Stream.cz

Březnové sledovanosti na internetové televizi Stream.cz vládne pořad Fenomén. Aby ne, když se zaměřuje na provokativní a lechtivá témata jako například konflikt Horňáků vs. dolňáků, popřípadě na Sex v přírodě. Zaujaly taky Virály týdne, jejichž epizoda „Dojemné reklamy a holky, které konečně prorazily“ měla v březnu druhou největší sledovanost.

image

Kupi.cz

Jaro je tu, což znamená, že Češi vyráží na zahrádky a začínají se hrabat v hlíně, aby v létě sklidili, co teď zasejí. Proto není divu, že na Kupi.cz nejvíce povyskočily výrobky jako mulčovací kúra, celebrit nebo muškáty.

image

Klára, Martin a Táňa

Sdílet na sítích