Dubnovému vyhledávání na Seznam.cz vládly Velikonoce, TýTý a úmrtí Stanislava Grosse

18. května 2015

Duben 2015 se zapíše do paměti jako měsíc, kdy zemřel kontroverzní expremiér Stanislav Gross. Kromě korupční aféry, s níž je jeho jméno spojováno, připomněl Grossův odchod i závažnost onemocnění ALS, jemuž ve 45 letech podlehl. Velkým tématem bylo i vyhlášení cen TýTý. Karel Gott ocenění v podobě zrcadla letos výjimečně očekával, Daniel Stach, moderátor České televize a vítěz v kategorii Objev roku, pravděpodobně nikoliv. I tak se ale jeho jméno dostalo na dubnový Seznam skokanů českého internetu.

Sekci praktických dotazů suverénně ovládly Velikonoce. Největší sháňka byla po velikonočních přáních, ale ke slovu se dostala i gastronomie. Kromě receptů na vajíčkovou pomazánku, která slouží ve většině domácností jako spolehlivá cesta ke zpracování hlavní suroviny těchto svátků, se nejčastěji hledali návody k přípravě tradičních pokrmů, zejména nádivky s uzeným masem, jidášů či velikonočního beránka.  

Hokejové mistrovství světa začalo v Praze a Ostravě až v květnu, ale téma se dostalo na přetřes již o měsíc dřív. Lidi zaujala neoficiální hymna šampionátu nazvaná Brousíme nože, pomocí níž chtěla kapela Kabát dodat hráčům energii a chuť do hry. Mnohem smutnější hokejovou událostí byl odchod Jaroslava Holíka, kterého si všichni sportovní fanoušci budou pamatovat jako mistra světa z roku 1972 z Prahy, bronzového medailistu z olympijských her v Sapporu a šestinásobného mistra republiky.  

Novinky.cz

Nekrolog Stanislava Grosse se stal nejčtenějším článkem i na zpravodajském portálu Novinky.cz. Velmi zaujala i kuriozita z Dagestánu, kde se narodilo jehně, jehož rysy velmi nápadně připomínají člověka. Lidé se o tom chtěli přesvědčit na vlastní oči, takže video zachycující jeho podobu bylo v dubnu nejsledovanější.

image

Sport.cz

Finále play off české hokejové extraligy mělo velmi dramatický průběh a vyvrcholilo až posledním možným sedmým zápasem. Velmi kontroverzní moment nastal v pořadí v pátém utkání, kdy týmu z Litvínova nebyl uznán gól, jenž by znamenal mistrovský titul již v tu chvíli. Litvínovský kouč Miroslav Hořava se na pozápasové tiskovce rozčiloval na rozhodčí a označil jejich počínání za hnus a šlendrián. Článek o tom byl v dubnu nejčtenější na Sport.cz. Velkou pozornost vzbudila i údajná korupční kauza trenéra Vladimíra Růžičky. Záznam zachycující jeho rozhovor s otcem hráče, jemuž si měl říct o úplatek, se stal nejsledovanějším videem.

image

Super.cz

Sebevražda dětské seriálové hvězdy, jež od malička vystupovala v americkém sitkomu Raymonda má každý rád, v dubnu zaujala čtenáře Super.cz. Herec Sawyer Sweeten se zastřelil před domem svých rodičů v pouhých 19 letech. Dramatické bylo i nejsledovanější dubnové video, které zachycuje děsivou nehodu zpěváka Daniela Landy. Ten sám přiznal, že se v těch chvílích loučil se životem.

image

Stream.cz

Dubnové sledovanosti na internetové televizi Stream.cz vládla skoro již tradičně Kancelář Blaník. Díl nazvaný Biobabiš (z jehož názvu jasně plyne, do jakých řad střílí tentokrát) předstihl i výběr nejluxusnějších nevěstinců na světě v pořadu TOP 5 i analýzu zdravotní závadnosti smažených solených brambůrků ve vydání pořadu A DOST!.

image

Kupi.cz

Češi už se poctivě připravují na relax na zahradě i na dovolenou. Tedy alespoň soudě dle výsledků vyhledávání na Kupi.cz. Přední pozice v dubnu obsadily kufry, sekačky, bazény, lehátka a zahradní houpačky.

image

Klára, Simona, Martin

Sdílet na sítích