Češi strávili květen u televize. I na internetu hledali film Fotograf, reality show z protektorátu a MS v hokeji

22. června 2015

Byť je máj lásky čas a i počasí letos nahrávalo tomu, že bychom mohli konečně začít chodit ven do přírody, Češi zůstali evidentně přikovaní ke svým televizním obrazovkám. Nechtěli si nechat ujít hokejový šampionát, který se konal po jedenácti letech opět v České republice. Zaujal je ale i film Fotograf inspirovaný osudy světoznámého českého fotografa Jana Saudka a jeho bývalé manželky Sáry, jejichž jména se také v pravidelném Seznamu skokanů českého internetu v květnu objevila. Co dál v květnovém žebříčku figurovalo?

Televizní program promlouval do internetového vyhledávání velmi významně. Zaujala nová reality show veřejnoprávní televize Dovolená v protektorátu, která se dostala i na stránky amerických prestižních novin The New York Times. Konkurenční Nova vsadila na ověřenou klasiku v podobě Výměny manželek a v nové sérii řešila vypjaté okamžiky jako udání rodiny na sociálku – tento incident ovládl kategorii Události a kauzy.

Odtržení od televizních obrazovek zařídil alespoň Den matek, jenž nás přiměl hledat nejdojemnější přání, jimiž jsme chtěli potěšit své maminky. Vydali jsme se taky na již tradiční Noc kostelů, která zpřístupnila kostely po celé republice v nočních hodinách a nabídla tak návštěvníkům jedinečnou atmosféru. Další příležitost zažít to znovu bude až 10. 6. příští rok.

Novinky.cz

Kauza Petra Kramného a smrti jeho manželky a dcery v Egyptě nepřestává budit pozornost ani po dvou letech. Soudní znalci teď přišli se dvěma možnostmi, jak mohly ženy zemřít, a obě vylučují nešťastnou náhodu. Čtenáři zpravodajského serveru Novinky.cz se o případu chtěli dozvědět víc a článek popisující obě verze vraždy se stal v květnu nejčtenějším. Nejsledovanější video má mnohem veselejší ráz, zachycuje totiž britského prince Williama s manželkou Kate, kterak světu představují svou novorozenou dceru.

Sport.cz

Téma číslo jedna v květnu na Sport.cz? Samozřejmě, hokejové mistrovství světa. Skvělý Jaromír Jágr pět minut před koncem čtvrtfinále definitivně zlomil finský odpor a čeští hokejisté se díky tomu probojovali k zápasům o medaile. I když to nakonec nezacinkalo, tento článek byl v květnu nejčtenější. Nejsledovanější video ovšem poutá na nadcházející evropský šampionát jednadvacítek – nechce chybět žádná hvězda a Pavel Nedvěd je kvůli tomu v reklamním spotu ochoten podstoupit i omlazující plastickou operaci.

Super.cz

Ukazuje se, že čtenáři Super.cz mají rádi staré známé tváře a jen tak na ně nezapomínají. Možná proto byl v květnu nejčtenější článek o dvojnásobném vítězi reality show Vyvolení Vladku Dobrovodském, který se po dlouhé době objevil na veřejnosti na veletrhu Svět knihy. Že by milionář intelektuál? Účastnice osudové Výměny manželek Věra má dvojnásobnou ostudu – krom toho, že na ni před televizními kamerami poslali sociálku, neúprosný internet okamžitě objevil záznam toho, jak se snažila uspět v jiné televizní show, a sice v Česko Slovenské Superstar. Nejsledovanější květnové video na Super.cz je tedy nasnadě.

Stream.cz

Kofola svou sázkou na šišlajícího psa Phtevena vyhrála. Díky tomu vyhrál i této kampani věnovaný díl Virálů týdne a stal se květnovým nejsledovanějším pořadem na internetové televizi Stream.cz. Bodovaly i Darwinovy ceny ukazující celebrity ve slabších chvilkách a pořad A DOST!, který ukazoval rozdíl mezi lentilkami pro český a německý trh.

Kupi.cz

Jaro je v plném proudu a vyhledávání na Kupi.cz v květnu nasvědčovalo tomu, že o sebe chceme pečovat a chceme se líbit. Nejvíce totiž poskočila italská kosmetika Borotalco následována klasickým osvěžovačem dechu v podobě bonbónů Tic Tac.

Klára, Táňa, Martin

Sdílet na sítích