Betaverze nového rozhraní pro partnery Skliku

10. června 2015

Webové rozhraní pro administraci webů zapojených do partnerského programu Skliku je již šest let staré a zcela nevyhovuje uživatelským nárokům našich partnerů. Máme tedy velkou radost, že nyní můžeme našim partnerům nabídnout betaverzi zcela nového webového rozhraní.

Nové webové rozhraní jsme v malém týmu připravovali od poloviny letošního ledna. Soustředili jsme se především na zprostředkování informací o vývoji zobrazených reklam, počtu prokliků i provizích z Skliku, které byly na starém webu dostupné pouze za pomoci statistického reportu a Excelu.

Grafy v rozhraní

Zásadní novinkou jsou z výše uvedeného důvodu grafy, které možná znáte z inzerentského rozhraní Skliku. Snadno tak uživatel získá informaci o dlouhodobém i aktuálním trendu sledované metriky.

Statistiky podle typů cílení

Novou metrikou, kterou sice nelze přímo ovlivnit, ale lze ji využít při vyhodnocování inzerce v různých reklamních jednotkách i celých webech, jsou statistiky typů cílení dostupné u webů a kódů hned ve dvojí podobě:

  • Dimenze u webů a reklamních kódů – u těchto dvou entit naleznete ikonu (+) pomocí které můžete zobrazit informace  o výsledcích cílení reklam. Můžete se dozvědět informace u kontextovém cílení (Obsah), Retargetingu a cílení na Umístění.
  • Dále lze sledovat tyto informace souhrnně v koláčovém grafu. (Typ grafu lze změnit v levém dolním rohu grafu.)

Jak to vypadá uvnitř

Abychom vás namlsali ještě víc připravili jsme i několik dalších screenshotů z nového rozhraní.

Dalších drobných novinek je opravdu mnoho a objevíte je pravděpodobně sami přímo v novém webovém rozhraní.

Co ještě musíte vědět

  • Beta s ostrými daty – prosíme dávejte pozor. Všechny změny, které provedete v novém rozhraní se projeví ve starém rozhraní a tím i ve výdeji inzerátů na vašich webech.
  • V první polovině července plánujeme zrušení starého webového rozhraní.
  • A konečně – nové rozhraní naleznete na adrese https://betapartner.sklik.cz

Nedostatky, připomínky a chyby

Pravděpodobně narazíte na vše jmenované – napište nám prosím své postřehy k novému rozhraní na adresu sklik.partner@firma.seznam.cz. Všechny připomínky, chyby nebo nápady na zlepšení pečlivě projdeme a odpovíme vám. Děkujeme.

Za celý tým Sklik.cz Jirka Chomát

Sdílet na sítích