Láska při měsíčku a za časů velkých veder. Aneb co jsme vyhledávali v červenci na Seznam.cz?

17. srpna 2015

Letošní červenec přál romancím. Nejlépe pokud úspěšný muž podlehl svodům pohledné modelky. Alespoň takový vzorec se ukázal jako úspěšný v Seznamu skokanů českého internetu, podle kterého se lidé zajímali o novou letní lásku Leoše Mareše, již našel v módní redaktorce Monice Koblížkové. Zaujala také svatba nejlepšího českého tenisty Tomáše Berdycha. Ten v dalekém Monaku navlékl snubní prsten své vyvolené Ester, jejíž odvážné svatební šaty nenechaly nikoho v klidu. Snad za to všechno mohl tzv. modrý měsíc, protože zažít dva úplňky během jednoho měsíce se nám poštěstí zase až za tři roky.

Začátek července je také tradičně spojený se svátky. Je dobré vědět, že letos jsme se nezajímali jen o volno a prodloužený víkend, ale i o osudy těch, které tyto dny připomínají. Jména Cyrila a Metoděje zabodovala v sekci Praktické dotazy, Jan Hus se objevil mezi nejhledanějšími osobnostmi. Nejen z osudu Mistra Jana nám bylo horko, velkým tématem bylo extrémně teplé počasí. A tak jsme hypnotizovali Meteosat, zda nepřijdou alespoň nějaké srážky (nepřišly), a zuřivě jsme vyhledávali, kde je voda ještě dostatečně kvalitní ke koupání (seznam se dost tenčil).

Čím jiným jsme se ve vedrech bavili a kam jsme vyráželi za zábavou, kulturou a sportem? Češi jsou evidentně fanoušci motosportu, protože nejvíc táhla Rally Bohemia, jejíž součástí bylo i Mistrovství Evropy historických automobilů. Pozornost na sebe strhl i florbalový turnaj mládeže Prague Games, kterého se zúčastnilo rekordních 390 týmů s více než 5 000 hráči. A v neposlední řadě jsme napjatě sledovali průběh nejslavnějšího cyklistického závodu Tour de France. Víte, kdo vyhrál, nebo si to raději vyhledáte?  

Novinky.cz

Studénka se stala synonymem pro železniční neštěstí už před sedmi lety. Proto po nehodě Pendolina, která se stala na konci července tamtéž a při níž zahynuli tři cestující, běhá o to větší mráz po zádech a není divu, že čtenáře zpravodajského serveru Novinky.cz zaujala nejvíc právě tato zpráva. Pendolino se na přejezdu střetlo s kamionem, jehož trosky před sebou tlačilo půl kilometru. Tyto záběry z tragédie se staly nejsledovanější.

Sport.cz

A opět Tomáš Berdych! Na stránkách Sport.cz však neuspěl se svou svatbou, nýbrž s trapasem, který se mu stal poté, co ho v osmifinále Wimbledonu vyřadil Francouz Simon. Na pozápasové tiskové konferenci Berdych ovšem dostal otázku, zda před čtvrtfinále cítí dobrou formu…možná cítil, ale co naplat, z Londýna odjížděl dřív, než chtěl. Každopádně článek o incidentu byl nejčtenější. Co se videí týče, nejvíce zaujal boj surfaře se žralokem v přímém přenosu. Tyto záběry obletěly celý svět.

Super.cz

Společenskou událostí číslo jedna je v červenci tradičně Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech. Letos zde, alespoň co do čtenosti na Super.cz, nejvíce zabodovala Adéla Gondíková, která se vrátila z Nepálu a po boku svého partnera Jiřího Langmajera se objevila ve velice odvážných šatech. Článek, kde si tento model mohli čtenáři prohlédnout, byl nejčtenější. Naopak v nejsledovanějším videu jsme zavzpomínali na zesnulého herce Aleše Jarého a jeho poslední roli.

Stream.cz

Na internetové televizi Stream.cz v červenci zaujal hlavně rozbor oblíbených točených malinovek, v nichž pořad A DOST! objevil uhlí a toluen. A dále kralovala Kancelář Blaník, jejíž třetí série na začátku měsíce vyvrcholila speciálním dílem Selfíčko s Gerem odehrávajícím se na filmovém festivalu v Karlových Varech. Bavil i oficiálně poslední díl sezony nazvaný Ráj hobbistů. Tondu Blaníka na podzim na obrazovkách Stream.cz vystřídá Karel Čížek a jeho Autobazar Monte Karlo, je se na co těšit.

Kupi.cz

Jak vypadá typicky české léto? Zavařují se okurky! Ano, nakládačky nejvíce poskočily ve vyhledávání na slevovém portálu Kupi.cz. A ti, kdož nezavařovali, hledali způsob, jak se zchladit – větrák, ventilátor či klimatizace se díky horkému počasí skloňovaly ve všech pádech, ale současně se staly nedostatkovým zbožím.

Klára, Táňa, Martin

Sdílet na sítích