Více statistických přehledů v jednom Excelu i s připraveným grafem

31. srpna 2015

Nový formát statistického přehledu spolu s grafem a možností stáhnout do jednoho souboru hned několik přehledů najednou vám pomůže rychleji a přehledněji pracovat se statistickými daty.

Po vytvoření statistického přehledu stačí vedle již známých formátů zvolit stažení přehledu ve formátu XLSX. Rovněž si jej můžete nechat poslat na email nebo zvolit při vytváření / editaci šablony.

Stažení XLSX přehledu

Nový formát přehledu obsahuje název statistického přehledu, základní informace o účtu, časovém období a volbě reklamních sítí, součet statistik a formátovaná data připravená pro okamžité filtrování.

Ukázka PDF vygenerovaného z XLSX přehledu

Formát dat, názvy metrik a pořadí sloupců v přehledu vychází přímo z tabulek inzerentského rozhraní. Díky tomu se budete lépe a rychleji orientovat.

Čím méně sloupečků, tím lépe dokument vypadá a je připraven k okamžitému tisku či exportu do PDF. Nezapomněli jsme ani na takové maličkosti, jako je například opakování názvů sloupců na dalších stránkách.

Opakování názvů sloupců

Přehled s grafem

Při vytváření / editaci přehledu nebo šablony můžete nově zvolit, že chcete vygenerovat přehled spolu s grafem, pro který vygenerujeme do samostatného listu XLSX souboru zdrojová data.

Nastavení přehledu s grafem

Volba metrik v grafu je automatická dle jejich důležitosti a přítomnosti v přehledu. Díky agregovaným datům přímo v souboru si však můžete výběr metrik změnit dle libosti.

XLSX přehled s grafem

S volbou metrik v grafu ještě před samotným vygenerováním souboru počítáme v plánovaném kompletním redesingu vytváření a správy statistických přehledů.

Sloučení více přehledů do jednoho souboru

Nově také můžete vybrané přehledy stáhnout najednou v jednom souboru, ve kterém se sešity poskládají podle priorit zohledňujících typ přehledu, granularitu, volbu sítí nebo časové období.

Stažení více přehledů najednou

Není tak potřeba přehledy stahovat samostatně, což se hodí zejména v situacích, kdy spolu úzce souvisí.

Budeme rádi, když vám tato vylepšení stávajících přehledů usnadní práci se statistickými daty. Dejte nám dole v diskuzi, na sociálních sítích nebo skrze emailovou adresu sklik@firma.seznam.cz vědět, jak se vám nové vychytávky libí.

Za celý tým Sklik.cz Tomáš Richter a Matěj Lopata

Sdílet na sítích