Hledáme posily do našeho Sklik týmu

15. září 2015

Rosteme a potřebujeme nové lidi! Je to tak, Sklik jako největší česká reklamní platforma, která působí na internetu od roku 2006 se bude opět rozrůstat. Toto je dobrá zpráva nejen pro naše inzerenty, ale i pro šikovné a technicky zdatné lidi. A přesně takové právě hledáme!

Za dobu svého života se systém několikrát kompletně změnil od základu. Se stoupajícími nároky na data a komfort inzerentů je potřeba stále pracovat na vylepšeních a zapojovat nové technologie. Abychom byli schopni zvládnout takto komplikovaný úkol, musíme mít ve svém týmu lidi, kteří své práci rozumí, baví je a nebojí se učit nové věci.

Sklik každý den vydá reklamu na více než 100 mil. zobrazených stránek. Našimi partnery se v poslední době stala naprostá většina předních českých webů. Pro zajistění optimálního pokrytí reklamního prostoru spolupracujeme i s dalšími světovými reklamními systémy. Jsme platforma nejen pro velké eshopy, které u nás inzerují značnou část svého sortimentu, ale také pro drobné podnikatele a prodejce různého zboží, kterým pomáháme ke vstupu na trh.

Poradit si s takto velkým počtem dat nebývá úplně běžné, proto musíme neustále hledat nové cesty. A také algoritmy, které používáme pro výběr inzerce patří mezi často publikované v odborných časopisech. V naší práci se běžně setkáte s pojmy jako jsou Big Data nebo Machine learning.

Každá technologie má své místo, kde je správné ji použít. Zde není prostor zmínit úplně všechny, ale mezi ty nejzajímavější, se kterýma je možné se u nás setkat patří tyto:

hadoopVýpočetní prostředí Hadoop MapReduce založené na distribuovaném souborovém systému je pro nás životně důležité. Díky němu dokážeme zpracovávat obrovské množstní dat v reálném čase, a když potřebujeme zrychlit, tak jen nakoupíme další stroje.

Výpočetní framework Spark je v současné době často považován za nástupce modelu MapReduce. V Seznamu nezůstáváme pozadu a v nových projektech jej využíváme také. Spark běží nad existujícím Hadoop clusterem a jeho hlavní výhodou je, že pro analytické výpočty využívá paměť namísto pevného disku a sítě.

HBase jako nerelační sloupcově orientovaná databáze, nám pomáhá s uchováním statistických dat pro všechny entity systému. Ty pak můžeme spolehlivě a rychle ukazovat našim klientům. Tabulky této obří databáze mají běžně miliardy řádků.

Relační databáze rozhodně nezmizely se světa. MySQL je pro nás zárukou konzistentního uložení klientských dat. U nás se dozvíte jak to udělat, aby i tato databáze zvládala doslova nemožné.

Pro rychlý přístup k nerelačním datům našeho internetu používáme další oblíbenou databázi s rodiny Apache Cassandra.

S rychlým fulltextovým vyhledáváním v tak velkém množství klientských dat nám pomáhá Solr. Ten využívá k uložení dat opět Hadoop, který obsahuje přes 7 miliard vět naindexovaných z různých databází.

Při vývoji webového rozhraní používáme nejmodernější technologie. Backend zajišťuje runtime prostředí Node.js, tedy Javascript na serveru. Vývojové workflow je automatizované pomocí nástroje Gulp. Na frontendu používáme frameworky jako je AngularJS nebo React.

Naše aplikace běží na stovkách virtuálních serverů a právě Docker, který využíváme pro nasazování našich aplikací do izolovaných kontejnerů na produkční linuxové servery nám velice pomáhá. Díky manažerovi prostředků Apache Messos můžeme celý proces zrychlit a zautomatizovat napříč sdílenými prostředky v clusteru.

Zmíněné technologie vzájemně kombinujeme v unikátních projektech, o kterých jezdíme přednášet i do zahraničí. S jedním takovým jsem se dostali až do Silicon Valley v USA či do Amsterdamu.

mlmuS prácí a zkušenostmi našich výzkumníků se máte možnost seznámit např. na http://www.mlmu.cz/

Pokud máš pocit, že by tě podobná práce bavila, že bys chtěl být součástí našeho týmu. Že ovládáš nějakou výše uvedenou technologii na dostatečné úrovni. Chceš denně komunikovat s kolegy v Brně nebo v Praze, produktovými managery, systémovými administrátory a scrummastery, zde jsou pozice, které potřebujeme obsadit.

pythonc++java

Aktuálně máme vypsané tyto nabídky:

Těšíme se na tebe Team Sklik.cz.

Sdílet na sítích