Seznam.cz jako člen European Tech Alliance

27. října 2015

V úterý 27. října 2015 se společnost Seznam.cz připojila k oficiálnímu představení nového sdružení významných evropských technologických a digitálních firem – European Tech Alliance (dále jen „EUTA“).

Seznam.cz se stal jedním ze zakládajících členů organizace, která si klade za svůj hlavní cíl prosazovat zájmy IT společností na evropské úrovni a diskutovat tak s představiteli evropských institucí o aktuálních otázkách digitálního trhu v EU.

V prostorách Evropského parlamentu ve Štrasburku byl představen nejen základní myšlenkový koncept, ale taktéž svoji podporu nově vznikajícímu sdružení EUTA přišel osobně vyjádřit viceprezident a komisař pro jednotný digitální trh Andrus Ansip. Po úvodním slově pana eurokomisaře Ansipa se o své pohledy na aktuální situaci v IT odvětví podělili vedoucí představitelé přítomných členů European Tech Alliance. Z českých zástupců je součástí EUTA mimo Seznamu.cz i firma Avast a AVG.

Generální ředitel společnosti Avast, Vince Steckler, své vize o spolupráci s EUTA komentoval následovně: “Pevně věříme, že nově zformovaná Evropská technologická aliance, jejímž členem jsme se stali, nám poskytne vhodnou platformu, která nám umožní napomoci evropským regulačním orgánům dosáhnout vhodných a informovaných rozhodnutí v sektoru digitální ekonomiky.“

Ředitel pro právní a legislativní záležitosti Seznam.cz, pan Ing. Michal Feix, doplnil slova generálního ředitele Avast o svůj náhled na fungování organizace EUTA: „Vznikající sdružení EUTA je sdružením IT firem, které své produkty vybudovaly a budují v Evropě. Sem pochopitelně patří i Seznam.cz s 19 roky zkušeností internetové jedničky v České republice. Věřím, že zkušenosti nejen nás, ale i dalších firem v EUTA mohou pomoci tomu, aby si evropští úředníci a politici více uvědomili rizika stávajících nálad regulovat digitální služby v EU. Naším cílem je vysvětlit, že základem úspěchu digitálu na starém kontinentu jsou především maximálně rovné podnikatelské podmínky se zbytkem světa. Současné snahy EU mohou paradoxně poškodit nás, evropské firmy, na úkor těch neevropských.“

Společnost Seznam.cz se tak stala významnou součástí důležité aliance, jejíž další kroky by mohly napomoci nejen českým firmám, ale výrazně ovlivnit chod digitálního odvětví v celé Evropě.

– oficiální tisková zpráva z 27. 10. 2015: http://1drv.ms/1WgvHog

– foto – úvodní slovo A. Ansipa – http://1drv.ms/1WgvP7o

– foto – společné, M. Feix u mikrofonu – http://1drv.ms/1WgvUrw

– foto – společné – http://1drv.ms/1Wgw6XM

Sdílet na sítích