Říjnová změna času přikovala Čechy k televizím a bulváru. Svědčí o tom výsledky vyhledávání na Seznam.cz

19. listopadu 2015

Říjen se již tradičně nese ve znamení změny času. To, že si můžeme o hodinu déle pospat, je věc příjemná, nicméně brzká tma a časté sychravé počasí omezí venkovní aktivity na minimum, takže řada lidí zůstává doma u televize a vyhledává si detaily o pořadech a známých tvářích na internetu.   Říjnový Seznam skokanů českého internetu je toho důkazem a televizní stopa se táhne jako červená nit napříč kategoriemi. Oslovuje zejména veřejnoprávní šlágr StarDance, reality vaření Prostřeno! a televizní sport. Do ohniska ostrého zájmu se v uplynulém měsíci dostala i národní pěvecká ikona Karel Gott, tentokrát však ne v souvislosti s hudbou, ale s vážným zdravotním stavem.

Na obrazovkách České televize tančí hvězdy v pořadu StarDance již posedmé, přesto se soutěž těší stále obrovské popularitě. To, že pořad v říjnu suverénně zvítězil v sekci Zábavní, kulturní, sportovní a společenské akce, je jedna věc, ale do pořadí výrazně promluvil i v kategorii Osobnosti, kde se umístilo hned pět letošních účastníků (Kateřina Cajthamlová, Jitka Schneiderová, Lucie Dvořáková, Leona Machálková a Rosťa Osička). Taneční show nepřímo přitáhla pozornost i k oceňovanému blogu Kafe a cigárko, jehož autorkou je další soutěžící, herečka Marie Doležalová.  

Překvapivé výsledky má v uplynulém měsíci sekce Události a kauzy, ve které je nemocný Karel Gott samozřejmě tématem číslo jedna. A dává to smysl, Češi se o svůj poklad bojí a zajímají se o jeho zdravotní stav. Další nejvyšší příčky mají ale také příchuť bulváru.  Zaujala například nehoda herce Martina Havelky, jenž při natáčení najel do štábu a zranil tři lidi, potažmo rozchod prominentního páru Lucie Borhyová – Michal Hrdlička známého ze zpravodajství TV Nova. Jenom pro porovnání: kontroverzní udílení státních vyznamenání skončilo v této kategorii až ve druhé polovině top 10.

Novinky.cz

Novinky.cz v říjnu řešily jiné kauzy. Tou největší se stalo zadržení exministra Ivana Langera a jeho dlouholetého obchodního partnera, podnikatele Ivana Kyselého. Článek popisující tyto souvislosti čtenáře zaujal nejvíc. Nejsledovanějším videem byly nervy drásající záběry ze slovenské autoškoly, kdy se proti jednomu žákovi v plné rychlosti vyřítil předjíždějící náklaďák.

image

Grafika Novinky.cz ke stažení.

Sport.cz

O tom, že česká fotbalová reprezentace dvakrát porazí Nizozemce a ovládne kvalifikační skupinu o ME 2016, se před rokem pravděpodobně nikomu ani nesnilo. Když Češi v říjnu skutečně triumfovali na hřišti Oranje a stvrdili svůj postup, stal se článek popisující tento zápas tím nejčtenějším na stránkách Sport.cz. Nejsledovanější video je trochu retro – ukazuje přesně čtvrt století starý gól Jaromíra Jágra, první, který vsítil v NHL.

image

Grafika Sport.cz ke stažení.

Super.cz

Říjnovou společenskou událostí číslo jedna se stal již výše zmíněný rozchod „nováckého“ slavného páru Lucie Borhyová – Michal Hrdlička. Super.cz celou kauzu mapoval a jako první přinesl sporťákovo prohlášení, proč oblíbenou zprávařku opustil. To rezonovalo se zájmem čtenářů a byl z toho nejčtenější článek. Nejsledovanější video představuje Sabinu a Dalibora Slepčíkovi, historicky první sourozence, jimž se oběma podařilo probojovat do finále pěvecké reality show SuperStar.

image

Grafika Super.cz ke stažení.

Stream.cz

Internetové televizi Stream.cz v říjnu raketově stoupala sledovanost. Příčinou bylo především rozpoutání kauzy Piškoty, kdy Jan Tuna v pořadu A DOST! upozornil na fakt, že firma Mondelez přesunula výrobu tradiční cukrovinky do Polska, což se projevilo na konzistenci i složení piškotů. Ukazuje se, že diváky baví nový seriál Autobazar Monte Karlo od tvůrců populární Kanceláře Blaník. Nejúspěšnější říjnový díl nese název Večerní auto. A v neposlední řadě nesmíme zapomenout na start nové řady Kazmovy One man show. V první epizodě ukázal, jak ukradl slávu světové megastar Katy Perry a slibuje, že tím s celebritami mezinárodního formátu nekončí.

image

Grafika Stream.cz ke stažení.

Kupi.cz

Ve vyhledávání na slevovém portálu v říjnu poskočily především názvy jednotlivých super či hypermarketů. Na čele jsou tak hned tři z nich – Billa, Kaufland a Tesco. Nicméně celkový vítěz rozhodně nezapře českou duši a patriotismus, protože žebříčku vévodí pivo. A jaké jiné než to plzeňské, že?

image

Grafika Kupi.cz ke stažení.

Klára, Simona, Martin

Sdílet na sítích