Seznam.cz hostem ECR v Londýně

20. listopadu 2015

Skupina Evropských konzervativců a reformistů (European Conservatives and Reformists Group, dále jen “ECR”) ve dnech 18. – 20. listopadu 2015 pořádala v Londýně setkání expertů, think tanků, ministrů, poslanců a dalších odborníků pod názvem „Podzimní univerzita“ („Autumn University“).

Hlavním cílem konference bylo představit veřejnosti nové myšlenky a nápady, jak reformovat stávající politický systém Evropské unie. Jednotlivé prezentace byly zaměřeny od témat, jako je krize evropské měny, rozpočet EU, přes jednotný digitální trh až například po demografii evropské populace a její vývoj.

O úvodní proslov se postaral samotný předseda ECR Syed Kamall, který upozornil na to, že EU potřebuje nové myšlenky vzhlížející do roku 2050, ne zpátečnické myšlení 50. let 20. století.

Společnost Seznam.cz byla na tuto speciální akci pozvána jako jeden z hlavních panelistů v pracovní skupině „Jednotný digitální trh“, kde účast potvrdily i společnosti Allegro Group z Polska, Sky či BlaBlaCar z Velké Británie. Hlavní moderátorkou této části se stala Vicky Ford, europoslankyně a předsedkyně Evropského výboru pro vnitřní trh a ochranu spotřebitelů.

Libor Manda (Manažer pro kontakt se státní správou) ve svém příspěvku představil základní pozice společnosti Seznam.cz ke strategii jednotného digitálního trhu, upozornil na právní nejistotu, ve které se díky antimonopolním sporům Komise s mimoevropskými digitálními společnostmi nacházíme a poukázal na jednu z mnoha důležitých myšlenek Seznamu.cz, a to přednost samoregulace před detailní unijní či národní regulací.

Fotky:

– panelisté: http://1drv.ms/1T38dOe

– Vicky Ford + Libor Manda: http://1drv.ms/1T38i4u

– Vicky Ford + Libor Manda: http://1drv.ms/1T38lNB

Sdílet na sítích