Seznam.cz hostem neformální Rady pro konkurenceschopnost

28. ledna 2016

Díky oficiálnímu pozvání z Ministerstva průmyslu a obchodu dostala společnost Seznam.cz možnost se zúčastnit neformální ministerské Rady pro konkurenceschopnost. Ta se uskutečnila včera (27. 1. 2016) v podvečerních hodinách v Amsterdamu, jako „předvoj“ klasické formální Rady pro konkurenceschopnost, která je vůbec prvním setkáním představitelů holandského předsednictví s ministry členských států, kteří jsou odpovědní za obchod, hospodářství, průmysl, oblast výzkumu, inovací a vesmíru.

Akce byla rozdělena na dvě části, kulatý stůl pro podnikatele a neformální večeře. Konfederace nizozemského průmyslu a zaměstnavatelů (VNO-NCW) pořádala první z těchto setkání. U jednoho stolu se tak sešli vybraní zástupci podnikatelských subjektů ze všech zemí EU a řešili zásadní připomínky a osobní zkušenosti v oblasti digitalizace průmyslu a obchodu. Na posledních 30 minut se tohoto jednání zúčastnil i eurokomisař pro digitální ekonomiku a společnost Günther Oettinger spolu s holandským ministrem hospodářství Henkem Kampem, kteří přítomným představili klíčové otázky a doporučení týkající se digitalizace, jež budou mimo jiné předmětem debaty formální Rady pro konkurenceschopnost.

Večerní program byl poté vyplněn večeří a volnou diskusí, kde se mohli zástupci podnikatelského sektoru setkat nejenom s komisařem Oettingerem, ale taktéž i se zástupci ministerstev hospodářství a průmyslu z jednotlivých členských států. Ředitel pro právní a legislativní záležitosti společnosti Seznam.cz, Ing. Michal Feix, byl dokonce požádán, aby se stal jedním z hlavních mluvčích neformální části večera.

Stěžejním tématem celé akce byla „digitalizace průmyslu a obchodu“. Seznam.cz se této problematice věnuje dlouhodobě a je i členem speciální poradní skupiny, organizované týmem eurokomisaře Oettingera. I přesto, že je na tento směr nahlíženo spíše z perspektivy industriální, společnost Seznam.cz umožňuje do debaty vnést zkušenosti z prostředí digitálního trhu a propojit tak tento segment s typicky průmyslovými odvětvími, kam spadá např. výroba automobilů aj.

Sdílet na sítích